Bursluluk sınavı yapıldı

Bursluluk sınavı yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sona erdi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 2021 İOKBS; 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik düzenlenen sınav tek oturum halinde gerçekleştirildi.

Saat 10.00'da başlayan sınav ülke genelindeki tüm sınav merkezlerinde yapıldı. Çoktan seçmeli sınavda 4'er seçenekli 100 soru sorulacak ve bu 100 soru için adaylara 120 dakika (2 saat) süre tanındı.

Sınav sonuçları 28 Eylül 2021 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.

Okul müdürlükleri; öğrenci velisinin istemesi hâlinde "Sınav Sonuç Belgesi"ni elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecek.

Sabah saat 09.00'dan itibaren okul bahçesini velileriyle birlikte doldurmaya başlayan öğrenciler, büyük bir heyecanla sınavın başlayacağı saati beklemeye başladı.

Duygu ve düşüncelerini İLKHA mikrofonuna paylaşan öğrencilerin tamamı bursluluk sınavına katılım gerekçelerini aile bütçesine katkı sağlamak ve okul masraflarını karşılamak olduğunu belirti.

"Kazanırsam kendime kitap alacağım ve okul ihtiyaçlarımda kullanacağım"

"Bursluluk sınavına katılacağım için çok ama çok heyecanlıyım. Sınavı kazanırsam kendim için bol bol kitap alacağım." diyen Sümeyra Orhan, bursluluk sınavına oldukça çalıştım, test çözmektense kitap okumayı tercih ettim. Umarım kazanırım, kitaplar bayağı pahalı olduğu için eğer kazanırsam kendime kitap alacağım ve okul ihtiyaçlarımda kullanacağım." dedi.

"Okul masraflarını aldığım burstan karşılayacağım için bu sınav benim için çok önemli"

Bu yıl 9'ncu sınıf öğrencisi olacağını dile getiren Yunus Emre Çiftçi, "Babam inşaat işçisi bursluluk sınavını kazanırsam okul ihtiyaçlarım için kullanacağım ve bu sayede aileme de katkıda bulunmuş olacağım, hiç olmazsa okul masraflarını aldığım burstan karşılamış olacağım bu nedenle bu burs benim için çok önemli." şeklinde konuştu.

Bu sene 8'inci sınıf bursluluk sınavına gireceğini ifade eden Sevgi Acar, "Biraz heyecanlıyım, çok çalıştım. 2 senedir 8'inci sınıf konularına çalışıyorum, inşallah kazanırım. Sınava girecek tüm arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Alacağım bursu geleceğim için ve okul masrafları için kullanacağım." dedi.


Bursluluk sınavı yapıldı

Bursluluk sınavı yapıldı

Bursluluk sınavı yapıldı

Bursluluk sınavı yapıldı

Bursluluk sınavı yapıldı

Bursluluk sınavı yapıldı

Bursluluk sınavı yapıldı

Bursluluk sınavı yapıldı

Bursluluk sınavı yapıldı

Bursluluk sınavı yapıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler