Bütün camilerimize kütüphane kazandıracağız

Bütün camilerimize kütüphane kazandıracağız

Kayseri'de "Camii ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla düzenlenen programda konuşan İl Müftüsü Şahin Güven, camilere sadece cilt kitapları değil gençler ve çocukların okuyabileceği kitaplar konulacağını söyledi.

Kayseri Hunat Hatun Camisi'nde "Camii ve Din Görevlileri Haftası", "Hicri Yılbaşı" ve "Camii Gençlik Buluşmaları" adlı programlar bir arada düzenlendi.  

Düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Kayseri il Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl ekim ayının ilk haftası olarak ilan edilen "Camii ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla topluma bir bilinç ve mana kazanması amacıyla her yıl yeni bir konu belirliyor. Bu yıl da temamız 'Camii ve Kitap' olduğunu söyledi.

Camilerde ücretsiz kütüphane ve bilgisayar hizmeti vereceklerini belirten Güven, "İnşallah bundan sonra bütün camilerimize kütüphane kazandıracağız. Burada sadece ciltli kitaplar değil, gençlere ve çocuklara okuyabileceği kitaplar koyacağız. İster camide ister evlerine götürüp okuyup geri getirecekler. Camilerimiz ilim ve irfan yuvasıdırlar. Kitap okumaları için sadece cami içindeki kitaplar değil, dışardan aldıkları kitapları getirip burada okuyabilecekler. Camiler sadece namaz vakitlerinde değil her an işlevli halde olsunlar. Bunların yanı sıra camilerde bilgisayar yazıcı konularak evlerinde bilgisayar internet olmayan kardeşlerimiz ödevleri için internet kafelere değil, camiye gelip ödevlerini çıkartabilecekler. İnternet kafeye giden çocuklarımızı internet oyunlarından ve diğer zararlı alışkanlıklarından dolayı çocuklarımızı kaybedebiliyoruz. Yapılan bu hizmetler ücretsiz olarak yapılıp, çocukların camiye ve cemaate alışmalarını sağlamaya çalışılacaktır. İslam medeniyetinin merkezinde cami vardır. Eğer İslam dünyası ve Müslümanlar yeniden dünyaya önderlik, adalet ve iyilik yapmak istiyorsa yeni bir keşfe gerek olmayıp, peygamberimizin yolunu devam ettirmemiz yeterli olacaktır." dedi.

Hicri yılbaşı olma hesabıyla hicret ve takvim konularına da değinen Güven, "Hz. Ömer Müslümanlarda hicret bilincini oluşturmak için Peygamberimizin Mekke’den Medine’ye hicretini esas alan hicri takvimi milat olarak belirledi. Bizler 1923 ve 1924'ten sonra takvim kullanma işimizde batıyla endekslediğimiz için Miladi takvime geçtik. Hicri takvimini kullanmaları Müslümanlar için zaman ve bilinç açısından farklıdır. Hicri takvim namaz ve zaman açısından Müslümanların gündemine girmesi önemli bir husustur. Hicretle ilgili ayetler nazil olunca Peygamber Efendimiz (sav) Hz. Ebu Bekir'in yanına giderek hicret hazırlığına başladılar. Mekkeli müşrikler de Hz. Peygamberi öldürmek için plan yaptılar. Allah nurunu tamamlamak istediği an; insanların bütün hile ve desiseleri, bütün tuzaklarını boşa çıkarır." ifadelerini kullandı.

"Kendimizi yeniden muhasebe etmeliyiz"

Muharrem ayı münasebetiyle muhasebe yapılması gerektiğini söyleyen Güven, "Öyleyse bizler doğru ve hak yolda olduğumuzu biliyorsak, o yolun üzerine devam etmeliyiz. Perişan olan İslam dünyasında kendi hür ve özgür iradesiyle hareket edebilen, etrafındaki Müslüman ülkelerin halklarına örnek olan, ülkemizi bozup perişan etmek ve bu ülkeyi tar-u mar etmek isteyen hainler, içerde ve dışarda,  düşmanlarımızla iş birliği yapıyorlar. Ancak bizler doğru yolda olursak Mevla'mızın yardımı bizimle birliktedir. Buna iman edersek yolumuz açık demektir. Hicri yılbaşımız hayırlı olsun. Bu yılbaşında kendimizi yeniden muhasebe etmeliyiz. Müslümanlar yılbaşında Noel’de yapıldığı gibi çalıp oynamazlar oturup geçmişini muhasebe eder, geleceğe emin adımlar atarlar. Gelin şu muharrem ayının ilk gününü muhasebe ile geçirelim. Kendimizi muhasebe edelim." ifadelerini kullandı.

"Gayemiz gençlere namaz alışkanlığı kazandırmaktır"

Güven, "Gayemiz gençlerimi camiyle, namazla ve huzurla buluşturup onları namaz alışkanlıklarını kazandırmak için böyle programlar düzenliyoruz. Bizde bu programımızı sabah namazında Hunat Hatun camimizde bir araya gelmek suretiyle düzenledik. Programa sadece erkekler değil bayanlarda sabahın erken saatlerinde iştirak ettiler. Hadise binen yedi sınıf insanların bir kısımda Allah yolunda ibadetle büyüyen genç, bir diğeri de kalpleri camiye bağlı insanlardır. Bizde insanların camii ile cemaatle diyaloğunu artırmak için bu tür programlar düzenledik." diye konuştu.

"Yapılan çalışmalar gençlerin takdirini kazandı"

Camii çıkışı İlke Haber Ajansına konuşan gençler duygularını şu sözlerle ifade ettiler;  

Program sonrası duygularını İLKHA mikrofonlarıyla paylaşan Kayserili Gençler, "Yapılan bu güzel çalışma geç kalmış bir şeydir, inşallah halkımız her yerde toplanıp buraya gelip omuz omuza durur. Bu çalışmalar gençlik için çok faydalıdır. Kapitalist düzende pazar günü yatmak iken, bizlerde ‘de bir diriliş programı olarak gerçekleşmektedir. Müftülüğümüzde ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun." şeklinde konuştular.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.