Bütün Peygamberler öğretmenlik görevini yapmıştır

Bütün Peygamberler öğretmenlik görevini yapmıştır

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

MARDİN-Kızıltepe Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama programı düzelendi.

Programa Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan, Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, 4’ncü Hudut Alay Komutanı Şenol Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Koray Süer, İlçe Emniyet Müdürü Aykut Çetinkaya, AK Parti İlçe Başkanı Faruk Kılıç, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Deham Balos, Bütün Peygamberlerin öğretmenlik görevini yaptığına dikkat çekerek, “Peygamberimiz insanlık onurunu ayaklar altına alan cahiliye bir toplumu bir gül bahçesine bir saadet devrine çevirerek dünya tarihinde eşine az rastlanan emsalsiz bir öğretmenlik örneği göstermiştir.” dedi.

Konferans salonunda yapılan programda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan '15 Temmuz Şehitleri Anma' videosu izletildi ve ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın mesajı okundu.

Şiir dinletisi ve çeşitli sunumların yapıldığı programın günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kızıltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Deham Balos yaptı.

Balos, ”Toplumun geleceğinin harcını yoğuran, gençlerine şekil veren, her çeşit meslek erbabının yetişmesine öncülük eden ve etrafını aydınlatan öğretmenlerimizi hatırlayacağımız bir gündür. Allah'ın elçileri bütün Peygamberler bu şerefli öğretmenlik görevini yapmışlardır. Özellikle ben ‘Öğretmen olarak gönderildim’ diyerek buyuran kainatın efendisi sevgili Peygamberimiz insanlık onurunu ayaklar altına alan cahiliye bir toplumu bir gül bahçesine, bir saadet devrine çevirerek dünya tarihinde eşine az rastlanan emsalsiz bir öğretmenlik örneği göstermiştir." ifadelerini kullandı.

"Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal gaye ve hizmet mesleğidir." diyen Balos, "Öğreten, eğiten ve yetiştiren bir insan olarak öğretmenin herhangi bir kişiyle kıyaslamak mümkün olmadığı gibi öğretmenlik mesleğinde bir başka meslekle ölçmek veya değerlendirmek çok anlamsız ve yersiz olacaktır. Toprağın altına atılan bir tohumun onlarca tohum vermek için kendini feda etmesi gibi Öğretmende toplumun huzuru, refahı ve geleceği için hayatını bu şerefli ve anlamlı meslek uğruna adaya bilmelidir." şeklinde konuştu.

Daha sonra emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.