Büyükelçiliğimizi Doğu Kudüs'te açacağız

Büyükelçiliğimizi Doğu Kudüs'te açacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Kudüs'teki Türkiye konsolosluğunun büyükelçiliğe çevrilmesi çağrısına ilişkin, "O günler yakın'' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Karaman İl Başkanlığı Kongresi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Kudüs'teki konsolosluğun büyükelçiliğe çevrilmesi çağrısına ilişkin, "O günler yakın'' dedi.

Erdoğan, "Kudüs'te evanjelist, siyonist bir anlayış ben yaptım oldu mantığıyla Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan ediyor. Biz de sizi tanımıyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ni olağanüstü toplantıya çağırdık. Bağlantısızlar lideri Venezuela Devlet Başkanı'nı davet ettim o da toplantımıza katıldı, mesajını verdi. Ürdün Kralı 2. Abdullah'ı da davet ettim geldi, mesajlarımızı verdik. Bu mesajla ittifakla dünyaya şu duyuruldu; Müslümanların başkenti olan Kudüs'ü siz Musevilere mal edemezsiniz. Yerinizde durun, siyonist operasyon yapmaya kalkmayın, kalkarsanız bunun da bedeli ağır olur. Çıkmış Kemal konuşuyor diyor ki 'Orası Filistin'in başkenti olarak ilan edilmeli' diyor. Zaten biz çoktan ilan ettik fakat şu anda işgal altında olduğu için oraya gidip büyükelçiliğimizi açamıyoruz. Bizim şu anda başkonsolosluğumuz bile büyükelçi ile temsil ediliyor. Fiili olarak biz bu işi yapmışız. Ama inşallah o gün de yakın bizim bizzat resmi olarak da Allah'ın izniyle o günler yakın büyükelçiliğimizi ayrıca da orada açacağız." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler