Büyükşehir Belediye Başkanları Erciyes’te buluştu

Büyükşehir Belediye Başkanları Erciyes’te buluştu

Antalya, Gaziantep, Konya ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanları, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen İstişare Toplantısı'nda bir araya geldi.

Antalya, Gaziantep, Konya, Samsun ve Kayseri'nin Büyükşehir Belediye Başkanları Erciyes’te bir araya geldi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen İstişare Toplantısına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki de katıldı.

Erciyes Magna Otel'de gerçekleştirilen toplantıda belediye mevzuatlarında yapılabilecek düzenlemeler, ayrıca ortak aklın ürettiği fikirler ve bunlardan doğan hizmet alanları masaya yatırıldı.

Gerçekleştirilen toplantının amacı hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, TBMM'nin yeni yasama döneminde yerel yönetimlere dair görüşmelere katkı sağlamak amacıyla bir araya geldiklerini ifade ederek, "Yeni yasama döneminde yerel yönetimler ve özellikle de Büyükşehir Belediyeleri ile ilgili yapılacak çalışmalara ilişkin değerlendirmeler yapmak ve nasıl katkı sağlayabileceğimizi belirlemek amacıyla biraraya geldik. 1,5 yıl önce yürürlüğe giren ve başarıyla uygulanan Büyükşehir Belediyeleri kanununu ufak tefek dokunuşlarla nasıl daha verimli hale getirebiliriz gibi sorulara cevap arayacağız" dedi.

"Bizim derdimizi en iyi biz biliriz"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, bütün özellikleri birbirine benzeyen Büyükşehir Belediyeleri olarak bir araya geldiklerini belirterek, "Anadolu'da birbirine benzeyen, birçok ortak özelliği olan Büyükşehir Belediyeleri olarak bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Bir İstanbul, bir İzmit bizim ölçeklerimizde değil. Ya da yeni oluşturulan Büyükşehir Belediyeleri de bizim gibi değil. O yüzden, benzer özellikleri olan Büyükşehir Belediyeleri olarak bir araya geldik. Bizim derdimizi en iyi biz biliriz. Haseki Başkanın da işin içinden  yetişip giden Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olması bizim için bir şans. Söylediklerimizi yukarıya aktarma konusunda en rahat gidebileceğimiz bir açık kapı." diye konuştu.

"1 Kasım bizim için fırsat doğurdu"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 1 Kasım'ın büyük bir fırsat doğurduğunu belirterek, "Yaklaşık 20 ay önce yürürlüğe giren 6360 sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanununun uygulamalarında güçlü taraflarımız da var, sıkıntılarımız da var. 1 Kasım'dan sonra parlamentoda güçlü bir kabine oluştu. Bunları güçlü bir şekilde aktarmalı ve hızlıca çözüm yolları geliştirmeliyiz. 2019'a giderken önümüzdeki engelleri kaldırmamız gerekiyor" dedi.

"Büyükşehir kanunu son derece olumlu"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de 1,5 yıldır yürürlükte olan Büyükşehir Belediyeleri Kanununun temel belediyecilik ve altyapı hizmetleri açısından son derece olumlu olduğunu ifade ederek, "1,5 yıllık uygulamada 50 yıllık belediyelerin su ve kanal meseleleri, sınır meseleleri, kaynak ve akış bölgeleri meseleleri gibi meseleler hızlı bir şekilde çözüldü." diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de hazırlayacakları teklifleri hızlı bir şekilde yeni hükümete ulaştırıp çözüm yollarını takip edeceklerini söyledi. (Fatih Gültekin – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.