Büyükşehirlerin arasında kalan illerde yaşayanlara yasak nasıl uygulanacak?

Büyükşehirlerin arasında kalan illerde yaşayanlara yasak nasıl uygulanacak?

​İçişleri Bakanlığ'ının genelgesiyle 30 büyükşehir ile Zonguldak'a giriş ve çıkışlar 15 gün süreyle durduruldu.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda alınan yeni tedbirlere ilişkin genelge İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla valiliklere gönderildi.

Buna göre, 30 büyükşehir ile Zonguldak'a giriş ve çıkışlar 15 gün süreyle durduruldu. Tüm il ve ilçelerde 1 Ocak 2000'den sonra doğanların sokağa çıkmaları geçici olarak yasaklandı.

Yasağın uygulanmasıyla birlikte başta İstanbul ve İzmir olmak üzere bir çok büyükşehir ilinin giriş ve çıkışlarında araç kuyruklarının oluştuğu görüldü.

Ancak sosyal medya kullanıcıları 30 büyükşehirden biri olmadığı halde diğer illerde (Örneğin; Yalova, Karaman, Kilis, Osmaniye,Adıyaman) kalan vatandaşların araçlarıyla diğer şehirlere nasıl gideceğinin muğlak olduğuna dikkat çektiler.

Bazı kullanıcılar da yasaktan önce söz konusu 30 büyükşehirde bir müddet bulunduklarını ancak memleketlerine dönmek isterken yasağın devreye girdiğini, bu nedenle mağdur olduklarını ifade ettiler.

Bazı vatandaşlar da 20 yaşından küçük olduklarını ve memleketlerine dönüş için hazırlandıkları sırada yasağın uygulanmaya başladığını belirterek ne yapacaklarını şaşırdıklarını ifade ettiler.

Bakanlığın açıklamasına göre yurt içinde ticari yük/yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapanların giriş-çıkış yasağı getirilen illerden transit şekilde geçişlerine müsaade edilecek.

Özel araçlarıyla 30 büyükşehire gitmek ve bu şehirlerden çıkmak veya geçmek zorunda kalanlar ise geçerli bir mazeretle valilik ya da kaymakamlığa başvurarak “Seyahat İzin Belgesi” alabilecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.