Çağrı Der’den engelliler için ücretsiz ulaşım talebi

Çağrı Der’den engelliler için ücretsiz ulaşım talebi

Solhan’da faaliyette bulunan Çağrı-Der, Solhan’daki engellilerin, şehir içi ulaşımından ücretsiz faydalanmalarını talep etti.

Bingöl’ün Solhan ilçesinde faaliyet yürüten Çağrı-Der Başkanı Muhsin Barış, ilçedeki engelli vatandaşlar için, şehir içi ulaşımdan ücretsiz faydalanmalarını istediklerini dile getirdi.

Engelli vatandaşlara sosyal hayatta yeteri kadar sahip çıkılmadığını belirten Barış, şehir içi belediye otobüslerinde ‘Özel Halk Otobüslerimizde Özürlü Kartları Geçersizdir’ yazısının asıldığını bu yazının kendisini yaraladığını dile getirdi. Bu yazının derhal kaldırılıp engelli vatandaşların ücretsiz faydalanması gerektiğini belirterek, "Bingöl’de dahi engelli vatandaşlar, şehir içi ulaşımından ücretsiz faydalanmaktadır. Belediye Başkanımızdan bu sistemin ilçemizde de derhal uygulanmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Her bireyin bir engelli adayı olduğuna dikkat çeken Barış, “Her birey bir engelli adayıdır. Engelli vatandaşlarımız bu toplumun birer fertleridir. Bu fertlere sahip çıkılmalıdır. Engelliler toplumdan dışlanmamalı bilakis topluma kazandırılmalıdır. Ama gelinen noktaya baktığımızda hala engelli vatandaşlarımız birçok sorunla karşı karşıyadır. Kimse gerçek anlamda bu sorunlara eğilmemektedir." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler