Çağrı'nın Bilal'i vefat etti

Çağrı'nın Bilal'i vefat etti

Çağrı (The Message) filminde Bilâl-i Habeşî'yi canlandıran Libyalı oyuncu Ali Ahmet Salem, vefat etti.

Mustafa Akkad'ın yönetmenliğini üstlendiği 1977 yapımı Çağrı (The Message) filminde Bilâl-i Habeşî'yi canlandıran Libyalı oyuncu Ali Ahmet Salem vefat etti.

Salem, İslamiyet'in doğuşunu konu alan Çağrı filminin en etkileyici sahnelerinden biri olarak değerlendirilen ve Bilâl-i Habeşî'nin Müslümanları namaz kılmaya çağırdığı anları canlandırdı.

81 yaşındaki oyuncu, uzun yıllardır hastalıklardan tedavi görüyordu.

1945 yılında Bingazi'de doğan Salem, daha önce kimi rollerde yer alsa da Çağrı filminde canlandırdığı Bilâl-i Habeşî rolü ile tanındı.

Salem, daha sonra yönetmenliğini yine Akkad'ın yüklendiği Ömer Muhtar'ın hayatını konu alan Çöl Aslanı filminde yönetmen yardımcılığı yaptı.

Salem, 2017 yılında Kahire'deki Arap Bilgi Bakanları Konseyi tarafından Arap dünyasının etkili 48 ismi arasında gösterilmiş ve ödül almıştı.

Muhammed Ali role talip olmuştu

Çağrı filmi hazırlığı sırasında Yönetmen Akkad, efsanevi boksör Muhammed Ali'nin Bilâl-i Habeşî rolünde oynamak istediğini açıklamıştı.

Muhammed Ali'nin isteğini geri çeviren Akkad, bu talebi efsanevi boksörün ününün filmin mesajının önüne geçeceği düşüncesiyle reddettiğini belirtmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.