Cameron: Afganistan'da ağır bedel ödedik

Cameron: Afganistan'da ağır bedel ödedik

Afganistan'ı ziyaret eden İngiltere Başbakanı David Cameron, Afganistan'dan çekilmelerinin başarısızlığa değil, başarıya dayandığını iddia etti. Cameron, Afganistan'da ağır bir bedel ödediklerini ise itiraf etti.

İngiltere Başbakanı David Cameron Afganistan’ın güneyindeki Helmand bölgesinde bulunan İngiliz askeri üssünü ziyaret etti.

Cameron burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Afgan güvenlik güçlerinin beklenenden daha iyi performans sergilediğini savunarak, mevcut 9 bin askeri 2013 yılında 5 bin 200 askere indireceklerini açıkladı.

Helmand’daki Bastion üssünü gezen Cameron, asker sayısının düşürülmesinin ülkedeki savaşçıların faaliyetlerinin artmasına yol açmayacağından emin olduğunu dile getirdi.

“Bu geri çekilme başarısızlığa değil başarıya dayanıyor” diyen Cameron, geri çekilme kararının askeri gerekçelere dayandığını ve uygun bir şekilde yapıldığını ifade etti.

Afganistan’ın 2001 yılına göre çok daha iyi bir konumda olduğunu savunan Cameron, “Burada çok ağır bir bedel ödedik" itirafında bulundu, ancak Afganistan'a girme kararlarının doğru olduğunu savundu.

Ziyareti sırasında, Ekim 2001’den bu yana Afganistan'da öldürülen 438 İngiliz askeri için düzenlenen törene de katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.