Cami Aşığı Abdullah Dede

Cami Aşığı Abdullah Dede

Yıllardır vakit namazlarını camide kılan Abdullah dede ilerleyen yaşına rağmen camiye devam ederek çevresindekilere örnek oluyor.

ŞANLIURFA - Ceylanpınar ilçesi Birlik Mahallesinde ikamet eden 91 yaşındaki Abdullah Özdemir dede, Ceylan cami cemaatine ve komşulara örnek olabilecek cami sevdası sergiliyor.

 

Camide namaza kılmanın daha güzel ve huzur verici olduğunu dile getiren Abdullah dede: "Yıllandır vakit namazlarımı camide kılmaya çalıştım ama artık çok yaşlandım zaman zaman düşüyorum, önümü fazla göremiyorum, çocuklarım, torunlarım ve komşuların yardımıyla camiye gelmeye çalışıyorum. Allah'a şükürler olsun ve bizi caminin hakkını verenlerden eylesin'' şeklinde konuştu.

 

Abdullah dedenin cami sevdasının kendilerine örnek olduğunu ifade eden Cami cemaatinden M. Salih Başkurt ise, ''Abdullah dede sevdiğimiz, saygı gösterdiğimiz bir amcamızdır. Abdullah amca bizlere örnek teşkil etmekte bu yaşlı haliyle camiye geliyorsa biz gençlerin daha azimli olması gerekir. Abdullah dedenin bu haliyle camiye gelmesi komşulara, çocuklarımıza ve cami cemaatine örnek teşkil ediyor'' dedi. (Mustafa Kaynak - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.