Camilerde Ramazan hazırlıkları tamamlandı

Camilerde Ramazan hazırlıkları tamamlandı

Tüm camilerde Ramazan hazırlıklarının tamamlandığını belirten Gaziantep İl Müftüsü, halkın Ramazan ayının feyz ve bereketinden daha iyi istifade etmesi için camilerin hazır hale getirildiğini söyledi.

Ramazan ayının hayır, hayırda yarışma, kardeşlik, birlik ve beraberlik gibi duygularının arttığı bir ay olduğunu belirten Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, yaklaşan Ramazan ayı için gereken hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Hazırlıklar ile ilgili İLKHA’ya konuşan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, “Ramazan-ı Şerif geldiğinde eli boş gelmez. Gelirken rahmeti, bereketi, lütfu, marifeti, cehennemden azatlığı ve kadir gecesi ile gelir.” dedi.

Bu yılın Ramazan temasının “Gelin gönüller yapalım, bu Ramazan ve her zaman” olarak belirlendiğini belirten Çelik, “Ramazan ayını inşallah Pazartesi günü oruçla olarak idrak etmiş olacağız. Hayırlı olsun, hoş geldi ve sefalar getirdi. Ramazan’ı Şerif geldiğinde eli boş gelmez. Gelirken rahmeti, bereketi, lütfu, marifeti, cehennemden azadı ve kadir gecesi ile gelir. Hamdolsun Ramazan 11 ayın sultanıdır. Bir yıllık yoldan gelir. Onu bizim insanımız gerecekten hasret ile karşılar. Bu aya özel hazırlıklar yapar. Evimizde, barkımızda, çarşımızda, pazarımızda, gönüllerimizde ve bu ay için ciddi hazırlıklar yaparız. Ramazanı olabildiğince güzel karşılar, heyecan ve sevgi ile karşılar. Olabildiğince bu ayı güzel ağırlayıp bayram sevinci ile uğurlarız. Bütün bu duygularla beraber ben bütün halkımızın 11 ayın sultanı, gönüllerimizin ışığı, gözümünüz aydınlığı, günahlarımızın kefareti, soframızın bereketi, çarşımızın ve pazarımızın huzuru olan Ramazan ayını tebrik ederim.” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayı boyunca il ve ilçe müftülükleri tarafından aylık bir planlamayla ramazana mahsus özel vaaz ve irşat programı hazırlanacağını belirten Çelik, şöyle devam etti:

“Ramazan münasebetiyle gönüllerimizi, insani ilişkilerimizi, komşuluk ilişkilerimizi, ibadetle, kulluk ilişkilerimizi nedir ve ne değildir diye bir elden ve gözden geçiririz. Hazırlıklar yaparız. Her yıl çarşı ve pazarımızda bu hazırlıklar görülür. Hatta bu ayda birçok eğlence yerleri bile Ramazan ayı münasebetiyle kapanır. Toplumuzda bu denli yüksek seviyede bir Ramazan kültürü vardır. Haliyle bu Ramazan kültürü camilerimizin özel hazırlığı ve camilerimizde sunacağımız Ramazan hizmeti ile ayrı bir hazırlık süreci yaşarız. Biz Gaziantep’te Ramazan ayını ihya etme hazırlıklarını hocalarımızla beraber tüm camilerimizde yaptık. Mukabele hazırlıkları, plan ver programlar yapıldı. Bütün camilerimiz insanımızın Ramazan ayının feyz ve bereketinden daha iyi ve bol istifade etmesi için hazır haldedir.”

Ramazan ayında Gaziantep’in bazı camilerde hatimle teravih namazı kılınacağını da hatırlatan Çelik, “Ramazan ayında hatimle teravih namazı kılınacak camilerimiz var. Bu program çerçevesinde Nuri Mehmet Paşa Cami ile birlikte dört camimizde hatimle teravih namazı kılınacak. Bu gelenek çok eski bir geleneğimizdir. Camilerde ve bütün Kuran kurslarında mukabele programları yapılacak. İnşallah bu ayı dolu bir şekilde yaşayacağız. İbadetlerle, sadakalarla, hatimlerle ve tuttuğumuz orucumuzla Allah'a (c.c) yaklaşacağız.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.