Camilere kütüphane kurulacak

Camilere kütüphane kurulacak

Şanlıurfa İl Müftülüğü yaptığı basın açıklamasında her yıl Ekim ayının ilk haftasında ilan edilen ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında tüm camilerde kütüphane oluşturacaklarını açıkladı.

Her yıl Ekim ayının ilk haftasında ilan edilen ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası`nda bu yılki tema ‘Cami ve Kitap` olarak belirlendi. Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, konu ile ilgili Şanlıurfa İl Müftülüğünde bir basın açıklaması düzenledi.

1986 yılından bu yana kutlanmakta olan ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası` özellikle son yıllarda seçilen temalarla kamuoyuna daha etkili mesaj verilmeye çalışıldığını belirten Açık, hafta boyunca çeşitli faaliyetlerle halkı camilerde kitap okuma konusunda bilinçlendireceklerini söyledi.

İslam’ın ilk emrinin ‘Oku’ olduğunu hatırlatan Açık, bu kapsamda zamanla tüm camilerde kütüphaneler oluşturacaklarını söyledi.

Bu yılki temanın önemine değinen Açık, şöyle konuştu:

“Bizim buradaki amacımız kitaba dikkat çekmek, kitap okumaya dikkat çekmek ve bunu cami ile buluşturmaktır. Camide kitap okunabilsin, camide kitap okuma yeri olsun, camide kütüphane olsun istiyoruz. Bununla camide bir okuma kültürü oluşturarak camiyi daha işlevsel bir hale getirmeye çalışacağız. Bu amaçla herkesin kitap okuması için tüm camilerde kütüphaneler oluşturacağız.”

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler