Camileri tahrip edip PKK marşları çaldılar

Camileri tahrip edip PKK marşları çaldılar

Mardin'in Dargeçit ilçesinde camileri tahrip eden PKK'liler, cami hoparlörlerinden PKK marşları çalıyor.

Son zamanlarda Camii, Medrese, Kur'an Kursu ve İslami nişaneler taşıyan tarihi yapıları hedef aldığı görülen PKK'nin; sokak olaylarına, şiddet eylemlerine, çatışma ve hendek siyasetine destek vermeyen halkın, inanç ve değerlerini artık açıkça hedef aldığı görülüyor.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Mardin’in Dargeçit ilçesinde bulunan camilere giren PKK’liler, tahrip ettikleri camilerin hoparlörlerinden de PKK marşları çalıyor.

Özelikle çatışmaların yoğunlaştığı Safa Mahallesi’nde bulunan Safa Camii'ne giren PKK'liler, içerdeki minberi, mihrabı, asma tavanı, halıları, cam ve çerçeveleri tahrip etti. Daha sonra da camii hoparlörlerinden PKK marşları çalıyor.

Görgü tanıklarından aldığımız bilgilere göre; sokağa çıkma yasağının başladığı 11 Aralık’tan beri ilçede ezan okunmamış. Ezanların susturulduğu ilçedeki camilere giren PKK’liler, cami hoparlörlerinden PKK marşları çalıyor. İmam, öğretmen ve sivil memurların ilçeyi terk ettiği belirtilirken Cuma namazlarının dahi kılınmadığı ifade edildi.

İmkânı olan sivil halkın da ilçeyi terk ettiği öğrenilirken imkânı olmayanların ise çatışmalar gölgesinde yaşamlarına devam ediyorlar. (M. Salih Keskin – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.