Camilerin sorunları hâlâ çözüm bekliyor

Camilerin sorunları hâlâ çözüm bekliyor

Şanlıurfa’daki eski camilerde engelli ve kadınlar konusunda hâlâ birçok eksiğin olduğunu hatırlatan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, bu sorunları halletmeye çalıştıklarını söyledi.

Din Görevlileri ve Camiler Haftası kapsamında her yıl gündeme getirilen farklı tema ve konulara rağmen eski camilerde hâlâ sorunlar devam ediyor.

Özellikle eski camilerde, çocuklar, kadınlar ve engellilerle ilgili çözülmesi gereken birçok sorunun olduğunu belirten Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, bu sorunların giderilmesi için çabaladıklarını söyledi.

Camilerdeki eksikliklerin kendilerine bildirilmesini isteyen Açık, “Engellilerle ilgili toplantı yaptığımız zaman baktık ki bir şey elde edememişiz. Yeni yapılan camilerimizde engellilere ya da kadınlara yönelik herhangi bir şey yapamadık. Eskiden yaptığımız temalar ne durumda? Bu temalar sadece o haftada mı kaldı? Bu hususta sizden yardım bekliyoruz. Engellilerle, kadınlarla ya da çocuklarla ilgili herhangi bir camimizde sıkıntı varsa bize bildirin.” dedi.

Bayanların tarihi camilerde abdest alma sorunu yaşadığını ifade eden Açık, belediye ile girişimde bulunduklarını ve sorunların birkaç ay içerisinde halletmeye çalışacaklarını söyledi.

Engellilerin camilerde namaz kılma sorununun hâlâ devam ettiğini dile getiren Açık, “Engellilerle ilgili bazı camilere baktık. Hakikaten biz engel olmuşuz. Camilerde rampa yapmışız engelli için. Engelsiz bir insan dahi oradan çıkamıyor. Gelip bize şikâyette bulunduklarında ise biz üzülüyoruz. 'Hocam camiye gidemiyoruz, namazlarımızı kılamıyoruz' diyorlar.” şeklinde konuştu.

Bu yıl Din Görevlileri ve Camiler Haftası kapsamında her camiye bir kütüphane kurmayı düşündüklerini söyleyen Açık, amaçlarının kütüphanesiz bir caminin kalmaması olduğunu sözlerine ekledi. (Osman Gülebak-İLKHA) 


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.