Çanakkale'den Anadolu'ya

Çanakkale'den Anadolu'ya

Çanakkale Savaşından kalma yaklaşık 4 bin malzemenin sergilendiği gezici müze aracı Sivas'a geldi.

SİVAS - Sivaslı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gezici "Çanakkale 1915 Müzesi Tır'ı" 5 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.

 

Çanakkale'den 18 Mart 2010 tarihinde yola çıkarak Türkiye'nin dört bir tarafını gezen "Şehitler Diyarından Anadolu'ya, Çanakkale 1915 Müzesi" Tır'ı bugün itibariyle ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

 

Kent Meydanında Sivaslı vatandaşlarla buluşan müzenin açılışını Sivas Vali yardımcısı Mustafa Aydın ve Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp gerçekleştirdi.

 

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, gezici müzenin Çanakkale ruhunu ifade ettiğine vurguda bulunarak, "1915 Çanakkale ruhunu ifade eden bu gezici müzenin açılışını il resmi erkânı ile birlikte yaptık. Tekrar o günlere döndük. Çanakkale şehitlerimizin ruhları şad olsun! Mekânları cennet olsun. Allah bize bir kez daha Çanakkale'yi göstermesin; ama diyelim ki öyle bir durum olduğu taktirde bu milletin aynı kahramanlığı, aynı cengaverliği, aynı Cihad ruhunu göstereceğini söyleyebiliriz." şeklinde konuştu.

 

Müze sorumlusu Selim Kaya, amaçlarının Çanakkale ruhunu bir nebze de olsa yaşatmak olduğuna değinerek, "18 Mart 2010'da Çanakkale'den yola çıktık. Tüm Türkiye'yi dolaşıyoruz. Amacımız Çanakkale'yi anlatmak. Çanakkale'yi göremeyenlere Çanakkale ruhunu yaşatmak istiyoruz."dedi.

 

Kaya, bugüne kadar 54 il 400'ün üzerinde ilçede müzeyi sergilediklerini sözlerine ekledi. (Veysi Siyah - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.