Canlı bomba saldırısıyla ilgili bir gözaltı
İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul Sultanahmet Meydanı’ndaki canlı bomba saldırısıyla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sultanahmet Meydanı’ndaki canlı bomba saldırısında ölen 9 Almanya vatandaşı için Türkiye’ye gelen Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ile birlikte basın açıklaması düzenledi.
Bakan Ala düzenlediği basın toplantısında saldırıyla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Ala, “Yaralılara acil şifalar diliyorum. Türk milleti olarak Alman halkına hayatını kaybedenlerden dolayı taziyelerimizi iletiyoruz. Sayın bakana hoşgeldiniz diyorum. Bu teröre karşı etkili işbirliğimizin göstergesidir.
Şu ana kadar yapılan inceleme, soruşturma ve gelişmeler konusunda bilgi sunacağım. Saldırıda 10 kişi hayatını kaybetmiştir, bir de canlı bomba hayatını kaybetmiştir. Hastanede toplam 11 yaralı vardır. İlk etapta yaralı sayısı 17'ydi, birisi hastanede vefat etti, diğerleri de taburcu oldu. 11 kişiden 9'u Alman vatandaşıdır. 1'i Norveç, 1'i Peruludur. 9 Alman vatandaşından 2'sinin durumu ciddiyetini korumaktadır.” dedi. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.