Çatak Müftülüğü 1 yıllık faaliyet raporunu açıkladı

Çatak Müftülüğü 1 yıllık faaliyet raporunu açıkladı

Van'ın Çatak İlçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç, bir yıl içerisinde yapılan çalışmaların değerlendirmesini yaparak, gerçekleştirilen etkinlik ve faaliyetler hakkında bilgi verdi.

VAN - Çatak İlçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç, ilçede göreve başladığı bir yıl içerisinde yapılan kurumsal hizmetler ve sosyal-kültürel etkinlik ve faaliyetler hakkında bilgi vererek, Çatak Müftülüğü’nün bir yıllık icraatlarını rapor haline kamuoyuna sundu.

 

Faaliyet raporunda özellikle bayanlara yönelik irşad faaliyetleri ön plana çıkarken birçok alanda yapılan faaliyetlere yer verildi.

 

İşte Çatak Müftülüğünün 1 yıllık faaliyetleri…

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İlçe Müftülüğümüz ve Van Kızılay Şubesi organizesinde “Kan Bağışı Can Bağışı” sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi.

 

Bayanlara yönelik irşad faaliyetleri kapsamında İlçe Vaizi ve Kur’an Kursu Öğreticileri tarafından planlanan köylerde program dahilinde yıl boyunca vaaz ve irşad programları düzenlendi.

 

İlçe merkezinde hane sahiplerinin istekleri doğrultusunda uygun görülen evlerde “Ev Sohbetleri” adıyla bayanlara yönelik olarak irşad programı ve Temel Dini Bilgiler Dersleri düzenlendi.

 

İlçe merkezinde faaliyet gösteren kız öğrenci yurtlarında haftada iki gün Kur’an Kursu Öğreticileri tarafından “Dini Danışmanlık ve Rehberlik Dersleri” verilmeye başlandı.

 

Bayanlara yönelik irşad faaliyetleri, üçer aylık program dahilinde merkez ve köy camilerinde İlçe Vaizi tarafından uygulanmaya başlandı.

 

Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları çerçevesinde Kutlu Doğum coşkusu köylere taşındı

 

Gürpınar merkez ve köylerinde görev yapan din görevlilerine yönelik olarak “Vaaz Becerilerini Geliştirme Kursu” ile “Kur’an’ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu” düzenlendi.

 

İlçe Müftülüğümüz tarafından başlatılan “Cami Dersleri’ haftada üç gün öğle, ikindi ve yatsı namazlarından önce din görevlilerimiz tarafından uygulanmaya başlandı.

 

Derslerde Kur’an-ı Kerim ve Meali, ilmihal ve hadis alanında belirlenen konular anlatıldı.

 

“İlmihal Dersleri” adıyla önceden belirlenen konularla ilgili olarak test uygulamaları gerçekleştirildi.

 

Ayrıca ilçe müftülüğü bünyesinde benzer onlarca program ve ilçe müftülük binası ile ilgili tadilat çalışmalarına yer verildi.

 

Öte yandan bir yıl içerinde gerçekleştirilen bu ve benzeri faaliyetlerin önümüzdeki dönemde daha geniş yelpazede sürdürüleceğini belirten İlçe Müftüsü Kılıç, özellikle köy ve mezralarda Kur’an Kursu bulunmayan bölgelere Kur’an Kursu açma çalışmalarına ivme kazandırılacağını belirtti.

 

Müftü Kılıç, ayrıca “Bir yıl içerisinde gerçekleştirilen bu hizmetlere maddi ve manevi yardımlarıyla her zaman katkıda bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı, Kaymakamlık ve İl Müftülüğümüze teşekkür ediyorum” dedi. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.