Çermik halkı deprem bölgesine yardım elini uzattı

Çermik halkı deprem bölgesine yardım elini uzattı

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde duyarlı vatandaşlar, depremden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman'a 2 kamyon insani yardım malzemesi gönderdi.

Türkiye'de 10 ilde yaşanan depremlerde yıkımların en çok yaşandığı illerden biri olan Adıyaman'da birçok bina yıkıldı ve yüzlerce kişi hayatını kaybetti.

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere 10'deki deprem alanlarına yardım faaliyetleri aralıksız devam ediyor.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde duyarlı vatandaşlar, deprem bölgelerinden yapılan yardım çağrılarına sessiz kalmayarak depremzedeler için topladıkları 2 kamyon insani yardım malzemesini depremin en çok etkilediği illerden biri olan Adıyaman'a doğru yola çıkardı.

Çermik halkı adına konuşan Eğitimci Yusuf Balpetek, "Çermik'ten 2 kamyon yardım malzemesini toplayarak yükledik. Çermik Kaymakamlığı, Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve duyarlı Çermik halkıyla kamyonları yükledik. En kısa zamanda Adıyaman'a ulaştıracağız. Malzemelerimiz; battaniye, bebek bezi, bebek maması, erzak ve ihtiyaç malzemeleridir. İnşallah en kısa zamanda yardıma muhtaç halkımıza ulaştıracağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.