Cevad Zarif, Fakhrizadeh suikastında işgalci rejimin parmağına işaret etti

Cevad Zarif, Fakhrizadeh suikastında işgalci rejimin parmağına işaret etti

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ülkenin önde gelen nükleer fizik uzmanı Mohsen Fakhrizadeh'e düzenlenen suikastın arkasında işgalci siyonist rejimin olduğuna dair ciddi belirtilerin olduğunu belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ülkede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden nükleer fizik uzmanı Mohsen Fakhrizadeh suikastına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Zarif, " Teröristler bugün seçkin bir İranlı bilim adamını katletti. israilin rolüne dair ciddi emarelerin bulunduğu bu korkakça saldırı, faillerin çaresizce giriştikleri savaş çığırtkanlığını gösteriyor. İran, uluslararası toplumu ve özellikle de AB'yi, utanç verici çifte standartlarına son vermeye ve bu devlet terörü eylemini kınamaya çağırıyor." dedi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı da suikasttan işgalci rejimi sorumlu tuttu

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Hüseyin Selami de suikasta ilişkin sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, suikastın İran'ın modern bilime ulaşmasını engellemek için işgalci rejimin attığı en açık adımlardan biri olduğunu belirtti.

Selami, "Siyonistler nükleer bilimcimizi öldürdü ancak bu adımın karşılığını nerede verdiğimizi kendileri bilir. Biz açıklamıyoruz fakat onlar biliyor. Geçmişte sahada hiçbir adımı karşılıksız bırakmayacağımızı gösterdik." ifadelerini kullandı.

İran Savunma Bakanlığı, kimliği belirsiz kişilerce nükleer fizik uzmanı Mohsen Fakhrizadeh'in aracına silahlı saldırıda bulunulduğunu ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Ünlü bilim adamı geçen yıl uğradığı saldırıdan sağ kurtulmuştu.

Siyonist rejimin sözde başbakanı Benjamin Netanyahu 2018 yılında yaptığı bir açıklamada, Fakhrizadeh’in İran nükleer silah programının başındaki kişi olduğunu iddia ederek hedef göstermişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler