"Ceylanpınar Milli Eğitim Müdürlüğü ücretli öğretmenlere ilgisiz"

"Ceylanpınar Milli Eğitim Müdürlüğü ücretli öğretmenlere ilgisiz"

Okulların açılmasının üzerinde iki hafta geçmesine rağmen Ceylanpınar'daki ücretli öğretmenler hala göreve başlamadı. Buna tepki gösteren öğretmenler, Ceylanpınar Milli Eğitim Müdürlüğünün ücretli öğretmenlere ilgisiz olduğunu iddia ettiler.

ŞANLIURFA - Genelde bölgenin özelde de ilçenin eğitimde yaşadığı sıkıntılar bitmek bilmiyor. Okullar açılalı 2 hafta olmasına rağmen birçok okulun eğitim öğretime başlamaması velileri rahatsız ediyor. İlçede birçok okulda idareci, temizlik personeli ve öğretmen yokken okullara bu yıl ücretli çalıştırılacak öğretmenlerin alımlarının geciktirilmesi var olan sıkıntıları katlıyor.

 

“Ücretli öğretmenlik devletin eğitime verdiği önemi gösteriyor”

Ücretli öğretmenlik sistemi eğitim anlayışının ne kadar istikrarsız olduğu söyleyen Halit Durmaz, “Eğitim sistemimizin kangren haline gelmiş sorunlarından biride ücretli öğretmenlik sorunudur. Her yıl farklı okullarda ve aynı işi yaptığı meslektaşlarından çok daha az ücret alan öğretmenin performansı olumsuz etkilenecektir. Ayrıca ücretli öğretmenlik sistemi eğitim anlayışımızın ne kadar istikrarsız olduğunun ve devletin eğitilen bireye verdiği değerin göstergesidir.  Türkiye de hiçbir meslek ücretli gibi bir ucube uygulama yaşamıyorken bütün meslek mensuplarını yetiştiren öğretmenlik mesleği bu uygulamayla aşağılanmaktadır. Bir taraftan dershaneleri kapatacağını söyleyen hükümetin mağduriyet yaşayan yüz binlerce öğretmenin sorununa çare üretmemesi ayrıca muhasebe edilmelidir.” Dedi.

 

“Öğretmenlik mesleği fedakârlık gerektirir”

 Öğretmenlik mesleğinin fedakârlık gerektiğini ifade eden Halil Akaslan daha sonra, “Türkiye’nin her yerinde okulların ilk haftasında ücretli öğretmenler göreve başlaması gerekirken Ceylanpınar’da hala başlanmış değil.  Bu süre zarfında hem öğrenciler hem de öğretmenler geri kalmaktadırlar. Bu durumda hiçbir şekilde düşünülmeyen öğrencilerimizi bizler onları en iyi şekilde düşünüp onlar için en iyisini yapmaya devam edeceğiz.  Öğretmenlik mesleği fedakârlık gerektirir. Ayrıca bütün kurumların, idarecilerin bu haksızlık karşısında yanımızda olmalarını istiyoruz.” İfadelerine yer verdi. (Mustafa Kaynak – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.