Ceylanpınar Muhammedî sevdayla coştu

Ceylanpınar Muhammedî sevdayla coştu

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Turgut Özal Mahallesi Kapalı Semt Pazarında gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliğine genç yaşlı, kadın, çocuk yüzlerce kişi katıldı. Salavatların eksik olmadığı etkinlikte sık sık tekbirler getirildi.

Sunuculuğunu İbrahim Toprak’ın yaptığı etkinlik Suriyeli Heybet Ahmet’in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Mazıdağı İlahi Grubu tarafından okunan ilahi ve Mevlid-i şerif’le devam etti.

Okunan mevlid dolayısıyla etkinliğe katılanlar duygu anlar yaşadı. Bazı yaşlıların gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. İlahi ve ezgiler seslendirilirken de alanda büyük bir coşku oluştu. Bazı katılımcılar ilahiler eşliğinde halay çekti.

Etkinlikte televizyon programcısı Cengiz Aydın bir konuşma yaptı. Hz. Peygamberin hayatından hak ve adalet örnekleri aktaran Aydın, bugün dünya sistemlerinin adaleti sağlamadığını gerçek adaletin İslam'la geleceğini söyledi.

Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu anda dünyada 100 insanın elindeki servet 3 milyar insanın servetinden daha fazlaysa yeryüzünde adalet yok demektir. Şu anda Somali'de şuraya geldiğimiz andan itibaren onlarca çocuk açlıktan ölmüş ise yeryüzünde adalet yok demektir. Eğer bizler Ömer olduğumuzu iddia ediyorsak eğer bizlerin başındaki yöneticilerin Ömer olmasını istiyorsak önce herkes bir duracak şu sistemi değiştirmek için öneriler verecek, fetvalar verecek ve söylemler yazacak. Yeryüzüne yeni baştan Allah'ın istediği adaleti getirmek için elinden geleni yapması gerekmektedir."

Cengiz Aydın'ın konuşmasının ardından kız çocukları şiir ve ilahiler seslendirdiler. Etkinlik Molla Sabri Cami İmamı Osman Kurt'un yaptığı dua ile son buldu. (Ramazan Casuk-İLKHA) 














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.