Ceylanpınar STK’larından Barış Sürecine destek

Ceylanpınar STK’larından Barış Sürecine destek

Ceylanpınar İHH temsilcisi, ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşları, Siyasi Parti ve Kanaat önderlerini ziyaret ederek çözüm süreciyle ilgili istişarelerde bulundu.

İnsani Hak ve Hürriyetler Vakfı (İHH)  Ceylanpınar Temsilcisi Ömer Taştan, son günlerde çözüme yönelik başlatılan görüşmelerin  kesintiye uğramaması için, Ceylanpınar’da  faaliyet yürüten Sivil Tolum Örgütleri, siyası parti temsilcileri ve kanaat önderleriyle istişarelerde bulundu.  

Ceylanpınar’da faaliyet yürüten Bilgi Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Bil-Eğitim Der) Başkanı Metin Demir, Muhacir ve Muhtaçlarla yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Muhacir Der) Başkanı İbrahim Bektaş, Hür Dava Partisi Ceylanpınar ilçe yönetim Kurulu Başkanı Adnan Sağlam ve bir çok Sivil Toplum Kuruluşuyla yapılan istişarelerde  şu görüşlere yer verildi. “Kim Kürt meselesinin çözümüne katkıda bulunur ve kanı durdurur ve bir insanın hayatını kurtarırsa, bütün insanlığın takdirini ve Allah’ın sevgisini kazanacağına inandığımız gibi, bu süreci baltalamaya yönelik çalışma içerisinde olan herkesin, tarih önünde ve Allah katında hesap vereceğine inanıyoruz. Bizler alimler, aydınlar   STK ve Cemaatler olarak Türk ve Kürt ittifakının, kardeşliğin, Ortadoğu’daki bütün oyunları bozacağına inanarak bölgemizde kan ve göz yaşını durduracak her türlü çaba içerisinde olmaktan geri durmayacağız.”  (Mustafa Kaynak – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.