Ceylanpınar'da Bil Eğitim-Der'den Tesettür Semineri

Ceylanpınar'da Bil Eğitim-Der'den Tesettür Semineri

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde faaliyet yürüten Bil Eğitim Dernek üye ve gönüllülerine Tesettür konulu seminer verdi.

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde ismini yaptığı eğitim çalışmalarıyla ilçe halkına duyuran Bil Eğitim Der (Bilgi Eğitim Kültür yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) dernek binasında saat 19:00 da dernek üye ve gönüllülerin katılımıyla seminer düzenledi. Programa konuşmacı olarak Araştırmacı ve Eğitimci Mehmet Emin Baytar katıldı.

 

Baytar verilen seminerde; Tesettür meselesi Hz Adem ve Havaya kadar dayandığını belirterek, Bu mücadelenin o kadar eskilere dayanmasının önemini ortaya koyduğunu söyledi.

 

Herhangi bir meseleye yapılan düşmanlık ne kadar büyük ve kapsamlı ise o meselenin ehemmiyetinin ve önemin de ortaya çıktığını dile getiren Baytar daha sonra şu ifadeleri kaydetti: " Tesettür meselesi de bu meselelerden bir tanesidir ve ne kadar ehemmiyetli olduğu ortadadır.Küfür ve yandaşları Şeytan ve dostları müminlere saldırırken yada İslam toplumunu ifşa ederken en fazla üzerinde durduğu nokta kadının tesettürünü ortadan kaldırmaktır. İslam da nasıl namaz, hac, zekat farz ise tesettürde farzdır. Tesettür için birlik olmalıyız ve mücadelesini toplum olarak toplu halde vermemiz gerekir. Müslüman olan halkımızı yanımıza alarak mücadelesini vermemiz gerekmektedir.Azmimizi ve gayretimizi bileyelim birlik içerisinde hareket ederek tesettür mücadelesini verelim."

 

Seminer, yapılan duanın ardından son buldu. (Mustafa Kaynak-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.