Ceylanpınar'da eğitimini bitiren 19 alim icazet aldı

Ceylanpınar'da eğitimini bitiren 19 alim icazet aldı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesinde yoğun bir katılımla düzenlenen icazet programında ilmini bitiren 19 medrese öğrencisi icazetlerini aldı.

ŞANLIURFA – Ceylanpınar’da ilimi faaliyetini sürdüren  Şeyh Seyda Molla Ali Medresesi tarafından düzenlenen merasimle 19 öğrenciye icazet verildi.
Programa, Ceylanpınar ilçe Müftüsü Üsame  Anlagan,  bölgenin tanınmış alimlerinden  Şeyh Seyda Muhammed Ali Arslan Nusaybin, Kızıltepe ve çevre il ve ilçelerden alimler katıldı.
 

 

İcazet programına  katılan vatandaşlara verilen yemek ve meyvelerden sonra yatsı namazı kılındı.
 

 

İcazet programı Muhammed Arslan Hoca’nın okunduğu Kur’an Kerim tilavetiyle başladı. Programda kısa bir konuşma yapan bölgemizin tanınmış alimlerinden Molla Muhammed Ali Arslan, “Alimler Peygamberlerin varisleridir. Alimler olmasaydı, insanlar ilim irfan öğrenemezlerdi. İnsana, salih ameli haricinde hiçbir şey fayda vermeyecektir. Kalıcı olan  da Salih ameldir. Kabirde baba-anne, kardeş, evlat, eş ve mevki makam,  işe yaramayacaktır.” dedi.
 

 

Medreseyle ilgili bilgi veren, Mola Muhammed Arslan, “Medresemiz 2014 yılında 19 öğrenciye 7 yılık klasik medrese eğitimi verdikten sonra, bugün icazetleri verildi.  Medresemizde şuanda 35 öğrencimiz medrese eğitimi alıyor. Bu öğrencilerimizden herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Hayırsever vatandaşların yardımlarıyla medrese eğitimlerini sürdürüyorlar. Medresemizin gayesi, ilmiyle amil olan ehli sünnet akidesine sahip, bütün Müslümanlara faydalı olacak insanlar yetiştirmektir.” ifadelerini kullandı.

 


Program Yeşil Kubbe ilahi grubunun tef eşliğinde  seslendirdikleri ilahi, ezgilerle son buldu. (Mustafa Kaynak – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.