Ceylanpınar’da ‘kendi yürür ilaçlama makinesi’ kursu verildi

Ceylanpınar’da ‘kendi yürür ilaçlama makinesi’ kursu verildi

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde TİGEM tarafından kendi yürür ilaçlama makinası operatör kursu verildi.

Tarım İşletmesi Genel Müdürlüğü geçtiğimiz yıllarda araç filosuna dâhil ettiği kendi yürür ilaçlama makinasının kullanımıyla ilgili kurs verdi.

Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip eğitim kursu, Ceylanpınar Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yapıldı. İlk etapta TİGEM çalışanlarına verilen kursa, TİGEM’e bağlı Karacabey, Dalaman, Türkoğlu ve Ceylanpınar işletmelerinden toplam 39 kişi katıldı.

Toplam 78 saat süren kursun 30 saati teorik, 48 saati ise pratik eğitimden oluşuyor. Kursiyerlerin sertifika almaları için 70 puan alması gerekiyor.

TİGEM’den yapılan açıklamada; “Mekanizasyonun yenilenmesi kapsamında gerçekleştirilen ve kurumumuzun önemli yatırımlarından biri olan, 27-32 metre iş genişliğinde, kabinli, klimalı,  GPS kontrollü ve oto pilot sistemi bulunan kendi yürür ilaçlama makinalarının operatörler tarafından daha doğru kullanımı; tarımsal mücadele faaliyetinin daha etkin yürütülmesini, yakıt ve zamanın daha etkin kullanımını, makinanın optimum kullanım ömrünün daha uzun olmasını ve iş güvenliği koşullarının yükselmesini sağlıyor.” denildi. (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.