Ceylanpınar'da polisten müdahale

Ceylanpınar'da polisten müdahale

BDP heyetinin incelemelerde bulunmak üzere geldiği Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, polis BDP önünde bekleyen kitleye gaz bombalarıyla müdahale etti.

BDP milletvekillerinin ziyareti öncesi tüm gösterilerin yasaklandığı Ceylanpınar, polisin müdahalesi üzerine savaş alanına döndü.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), sınır olan Ceylanpınar'da incelemelerde bulunma kararı almıştı. BDP'nin kararından sonra, Ceylanpınar Kaymakamlığı jet hızıyla tüm miting, stant açma, toplantı, yürüyüş ve oturma eylemlerini bir ay süreyle yasaklamıştı.

Yasak kararının ardından BDP Milletvekilleri Altan Tan, Nazmi Gür, Erol Dora, İbrahim Binici ile Ceylanpınar, Viranşehir ve Suruç belediye başkanları ilçeye geldi.

Yoğun önlemlerin alındığı ilçede, BDP heyeti sınırda incelemelerde bulundu. Burada kısa bir konuşma yapan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, dünyanın hiçbir yerinde tren rayı ile böyle bir sınır hattının bulunmadığını belirterek, sadece Türkiye'de olan bu sınır hattının Ortadoğu halklarının yüreğine saplanan bir hançer olduğunu söyledi.

Heyet, daha sonra Ceylanpınar Kaymakamlık binasına geçerek bir görüşme gerçekleştirdi. Heyet, görüşmeden sonra BDP Ceylanpınar İlçe binası önünde bekleyen kitlenin yanına geçerken, polis gaz bombaları ve tazyikli suyla müdahale etti. Polislere taşla karşılık verilmesi üzerine çatışmalar başladı. (etha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.