Ceylanpınar'da tapu sorunu, ilçenin ilk gündemi oldu

Ceylanpınar'da tapu sorunu, ilçenin ilk gündemi oldu

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde yıllardır devam eden tapu sorunu, iş güvenliği için hazırlanan ve TBMM’ye sunulan Torba Yasa paketiyle birlikte kabul edildi.

Ceylanpınar’ın yıllardır devam eden tapu sorunu, Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan iş güvenliği için hazırlanan Torba Yasa ile birlikte kabul edildi. İlçe esnafı, Ceylanpınar’ın büyük bir kısmının hazine malı olmasından dolayı mağduriyetlerin yaşanacağı belirtiler.

İlçe esnaflarından Zeynettin Arga, “Yıllardır topu sorunu olan ilçemiz için bizzat ben vatandaşlardan 20 binin üzerinde imza toplayarak çalışma Bakanı Faruk Çelik’e vermiştim. Hamdolsun bu imzaların neticesinde ilçemizin büyük sorunu olan topu sıkıntısı bitiyor.” ifadelerini kullandı.

1965 yıllından beri Ceylanpınar’da yaşadığını belirten Mahsun Çiftçi ise, “Yıllardır Ceylanpınar’da bu tapu sorunuyla karşı karşıyayız. Ceylanpınar halkı fakir bir halktır. Kendi çalıştıkları emekleriyle aldıkları evler ve dükkanları hazine malı sayılıyor, şimdi bu tapu yasasıyla o fakir ve mazlum halktan tekrar para istenecek, bu da ilçe halkına büyük bir zulümdür. Zaten bu halk o evleri ve iş yerlerini alırken kendi paralarıyla aldılar, devletin malını zorla gasp etmediler.” şeklinde konuştu.

Ceylanpınar ilçesinde tapu sorununun yıllardır çözülmediğini belirten, Selahattin Kaya, “Ceylanpınar’ın tapu sorunun çözülmesi geç de olsa olumlu bir gelişmedir. Ben yıllardır Ceylanpınar da esnaflık yapıyorum. Yıllardır bu sorunun olması bizi rahatsız ediyordu. Bu sorunun çözülmesi bizleri mutlu etmektedir.” diye belirtti. (Mustafa Kaynak- İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.