Ceylanpınar’daki STK’lardan bayram mesajı

Ceylanpınar’daki STK’lardan bayram mesajı

​Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları yayınladıkları mesajlarla vatandaşların Ramazan Bayramını tebrik etti.

Önder İmam Hatipliler Derneği Ceylanpınar Temsilcisi Dr. Raif Korkmaz yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi. “Kıymetli Ceylanpınarlı Hemşerilerim, Bayramlar, Allah’ın mü’min kullarına ikram ettiği özel günlerdir. Oruç ve Kur’an ayı olan Ramazan’ı idrak etmiş bulunmaktayız. Rabbimiz tuttuğumuz orucu ve okuduğumuz Kur’an’ı güzel anlayıp, hayatımızı Allah’ın kitabına göre dizayn etmeyi nasip etsin.

Tüm Dünya insanları Coronavirus gibi bir mikrop yüzünden 2020’yi olağanüstü bir yıl olarak yaşıyor. Bu yıl kutlayacağımız Ramazan Bayramında sevinçliyiz ama sevincimiz buruk çünkü Camilerimiz kapalı, bayram namazını eda edemeyeceğiz. Okullarımız kapalı. Sokağa çıkma yasağı sebebiyle sıla-ı rahm, eş dost ziyaretleri olmayacak dolayısıyla Ramazan Bayramını bayram tadında kutlayamayacağız. Ama Rabbimiz bakara 216 da “… Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz.” ayeti gereğince; Rabbimizden bütün insanlığı bu Corona belasından kurtarması ve bizi bir an önce normal hayatımıza kavuşturması dileği ile.  Ceylanpınar Önder İmam Hatip Mezunları Ve Mensupları Derneği olarak başta Ceylanpınarlı kardeşlerimizin ve bütün İslâm ümmetinin Ramazan Bayramını en kalbi duygularla tebrik ediyoruz.”    

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Ceylanpınar Temsilcisi Abdulkadir Berhuni Ramazan Bayramının tüm mü’min yüreklerde derin bir yeri olduğunu ifade ettiği mesajında “Bu kutlu bayramın bereketiyle; evlerimizde bütün kirlerimizden hicret etmeyi, onurlu bir sevdayla tutunduğumuz mücadelemizle barışık bir duruşu kaim kılmayı, tevhid ve adalet adına Kur’ani ilkelerle var olma mücadelemizi çoğaltmayı duamızın başına koyuyoruz.

Rabbimizden bu duamıza sonsuz rahmetiyle icabet ederek günahlarımızdan bizi temizlemesini ve içinden geçmiş olduğumuz salgın musibetinden bizleri en kısa sürede kurtarmasını diliyoruz. Ömrümüzü Ramazan; ahiretimizi ise bayram kılmasını niyaz ediyoruz. Rabbimiz yolumuzu açık, umudumuzu diri, bayramımızı mübarek kılsın dedi.

Ramazan bitti ama kulluğumuz bitmedi

Ceylanpınar İlim Yayma ve Yardımlaşma Derneği (CEY-DER) Başkanı Molla Muhammed Arslan Ramazan ayında edinilen güzel hasletlerin hayatımızın her anına taşımamız gerektiğini ifade ettiği mesajını şu ifadelere yer verdi. “Mübarek Ramazan Ayı’nın en büyük faydalarından biri de Müslüman’a ibadet alışkanlığını kazandırmasıdır. Ramazan bitti ama kulluğumuz bitmedi dolayısıyla aynı yoğunlukta olmasa da bundan sonra en azından bir ayda üç gün oruç tutmayı, gece teheccüd namazı kılmayı, haftada bir infakta bulunmayı alışkanlık haline getirebiliriz. Rabbim bizleri Ramazanda bağışlananlardan eylesin, sağlık ve selametle nice Ramazanları idrak etmeyi nasip eylesin. Bayramınız Mübarek olsun”

Bu yıl Corona virüs salgını nedeni ile farklı bir Bayram deneyimi yaşayacağımızı belirten Diyanet-Sen Ceylanpınar temsilcisi Mehmet Ali Arslan mesajına şöyle devam etti: Yanlarına gidemesek te telefonla mutlaka büyüklerimizi arayalım. Teknolojik imkânları bu bayram bayramlaşmak için kullanalım. Sevdiklerimizle aramızda mesafeler olsa da gönülden birbirimiz için yapacağımız dualar bizi birbirimize daha da yaklaştıracaktır. Salgın belasından kurtulmak,  akan kan ve gözyaşının, savaşların durması için Rabbimize bol bol dua edelim. Bayramlarımızın, birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin kıymetini bilelim. Bu duygu ve düşüncelerle Yüce Allah’tan Ramazan Bayramı’nın hem milletimize, hem gönül coğrafyamıza ve acılar içerisinde kıvranan âlemi İslam’a ve camiamıza huzur, barış, sağlık, adalet ve merhamet getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum dedi.

Bayramlar; Cenab-ı Hakk’ın Bize Hediye Ettiği Saadet Günleridir

Peygamber Sevdalıları Vakfı Ceylanpınar temsilcisi Ahmet aydın mübarek ramazan ayını geride bırakmanın hüznünü yaşandığı ifade edilen açıklamasında “Ramazan Bayramı, bizzat Allah tarafından müminlere ikram edilen ilahi bir hediyedir. Bayram; peşin ve geçici dünya tutkularına rağmen Rabbinin vaadine iman eden ve ebedi ahiret saadetini tercih eden müminlere, dünya hayatında verilen temsili bir hediyedir. Asıl büyük mükâfat ise ahirette ziyadesiyle verilecektir. Bayramlar; Cenab-ı Hakk’ın bize hediye ettiği saadet günleridir. Bayram; Allah için oruç tutan, yine O’nun rızası için gözünü, kulağını, kalbini ve dilini muhafaza edip, günahlardan uzak durarak Allah’a yakın olmaya çalışan müminlere verilen ilahi bir ikramdır. Ramazan ayı boyunca edindiğimiz; Kur’an-i Kerim ile haşr neşir olma, teheccüd namazı ve diğer nafile namazları gibi ibadî manevi iklimi hiç bozmadan bayramda ve bayram sonrasında da devam ettirme gayreti içerisinde olmalıyız. Malum salgından dolayı Bayram namazını camiye gidip kılamıyorsak da ailemiz ile beraber bayram namazını evimizde ailece eda etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik eder, başta İslam ümmetinin kurtuluşuna, vahdetine ve malum salgınından kurtulmamıza vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederiz.” dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Ceylanpınar temsilcisi Ömer Taştan İslam ümmetinin yaşadığı acıların son bulmasını duaların başında yer almasını istediği mesajında; “Ümmet olarak geçirdiğimiz bu zor günlerde zulmün gözyaşının ve işkencenin son bulması, hali hazırda tüm dünyada etkisini gösteren salgın hastalığın İslam âleminin sıkıntılarından kurtulmaya vesile olmasını, tüm kalbimizle diler Ramazan Bayramının mazlum coğrafyaların kurtuluşuna vesile olmasını cenabı Allah’tan niyaz ederiz.” ifadelerine yer verdi.


Ceylanpınar’daki STK’lardan bayram mesajı

Ceylanpınar’daki STK’lardan bayram mesajı

Ceylanpınar’daki STK’lardan bayram mesajı

Ceylanpınar’daki STK’lardan bayram mesajı

Ceylanpınar’daki STK’lardan bayram mesajı

Ceylanpınar’daki STK’lardan bayram mesajı

Ceylanpınar’daki STK’lardan bayram mesajı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler