Ceylanpınarlılar Rahman Nizami'nin idamına tepki gösterdi video foto

Ceylanpınarlılar Rahman Nizami'nin idamına tepki gösterdi video foto

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde faaliyet gösteren STK'lar, Laik Hasina yönetimi tarafından idam edilen Cemaat-i İslam Partisi lideri Rahman Nizami'nin idam edilmesine tepki gösterdi.

Ceylanpınar'da faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları Cuma namazı çıkışı Ulu Camii önünde basın açıklaması düzenledi. Bangladeş'te Laik Hasina yönetimi tarafından idam edilen Cemaat-i İslam Partisi lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesine tepki gösterilen açıklamada, idam edilen Rahman Nizami'nin resim ve sözlerinin yazılı olduğu pankartlar taşındı.

Birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği basın açıklamasını Ceylanpınar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Ensar-Der) Başkanı Mehmet Gül okudu.

"Yine bir âlim darağacına gönderildi. Bangladeş'te Cemaat-i İslami Liderlerinden Rahman Nizami, sudan bahanelerle katledildi. Bu ilk değil son da olmayacak." diyen Gül, zalimlere karşı tepki konulması gerektiğini belirtti.

Gül, "Artık uyanma, ümmetin dertleriyle dertlenme vaktidir. Susmamak, zalimlere karşı tepkimizi koyma vaktidir. Bugün bizler sessiz kalırsak Allah'ın huzuruna çıktığımızda nasıl hesap vereceğiz." dedi.

İdam edilen Rahman Nizami'nin son vasiyetini de okuyan Gül, "Bizlerde bugün 'Kahrolsun Zalimler' diyoruz. Sesimizin daha gür çıkması için ümmetin vahdete ihtiyacı olduğunun farkındayız. Bundan dolayı rabbimize yakarıyoruz. Ey rabbimiz, Müslümanları birleştir, aramızda birlik ve dirliği sağla, bizi vahdet ve uhuvvette kenetle. Bizi bir araya getir ki zalimlere karşı dimdik durabilelim." ifadelerini kullandı.

Basın açıklaması getirilen tekbirlerin ardından son buldu.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.