Cezaevinde vefat eden ağır hasta Hizbullah hükümlüsü, Adli Tıp Kurumu’nun kurbanı oldu

Cezaevinde vefat eden ağır hasta Hizbullah hükümlüsü, Adli Tıp Kurumu’nun kurbanı oldu

Ağır demans hastası Hizbullah hükümlüsü Sıddık Durğun'un (72) cezaevinde vefatı, Adli Tıp Kurumunun ihmalinin olduğu iddialarını gündeme getirdi.

Adli Tıp Kurumu’nun "cezaevinde tek başına hayatını idame ettirebilir" şeklinde rapor verdiği Hizbullah hükümlüsü ağır demans hastası Sıddık Durğun, Elazığ R Tipi Cezaevindeki hücresinde dün sabah saatlerinde vefat etti.

Sıddık Durğun'un ağır hastalığına rağmen tahliye edilmeyip cezaevinde vefat etmesi, "ihmal" ve "çifte standart" iddialarını gündeme getirdi.

Adli Tıp'a yaptırdığı muayenenin sonucunu beklerken vefat etti

En son 3. Kez yaptığı başvuru üzerine 27 Şubat 2023'te Adli Tıp Kurumunda muayene olan ve raporun hazırlanmasını bekleyen Durğun, 11 Mart Cumartesi sabahı tek başına kaldığı Elazığ R Tipi Cezaevindeki hücresinde Hakk'ın rahmetine kavuştu.

25 aydır cezaevinde olan ağır demans hastası 72 yaşındaki Durğun, çocuklarını ve avukatını tanıyamıyor, yürüyemiyor, çoğunlukla tekerlekli sandalye kullanıyordu. Defalarca Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesine heyet raporu almak için gönderilen Durğun'a tahliye yolunu açacak rapor bir türlü verilmedi.

Adli Tıp, "çifte standart" mı uyguluyor?

Demans hastası veya kocama hali gerekçesiyle başka davalardan hükümlü eski milletvekilleri ve 28 Şubat davası hükümlüsü paşalar hakkında geçtiğimiz aylarda Adli Tıp Kurumu tarafından 'Cezaevinde kalamaz' raporu verilmiş ve tahliye edilmişlerdi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler