Cezaevinde yangın

Cezaevinde yangın

Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevi'nde bir mahkum tarafından çıkarılan yangında aralarında 2 infaz koruma memurunun da bulunduğu 9 kişi yaralandı.

BİLECİK - Edinilen bilgilere göre, Bilecik M Tipi Kapalı Cezaevi'nde bir mahkum tarafından yangın çıkarıldı. İtfaiye ekiplerinin yaptığı müdahale ile kısa sürede kontrol altına alınan yangında, 2 infaz koruma memuru ile 7 tutuklu dumandan zehirlendi.
 

Bilecik Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığı bildirildi.
 

Gazetecilere açıklama yapan Cezaevi savcısı Özkan Özçelik, yangının müşahedeler kısmında çıktığını ve kısa sürede kontrol altına alındığını söyledi.

 

Dumandan etkilenen mahkum ve personelin durumunun iyi olduğunu ifade eden Özçelik, "Müşahedeler kısmında mahkumun biri küçük bir yangın çıkarmış. Orası daha kapalı bir mekan olmasından dolayı dumanın etkileme olanağı daha yüksek. Dolayısıyla diğer mahkum arkadaşlar da dumandan etkilenmişler. Cezaevinde genel anlamda bir sıkıntı yok. Diğer mahkum ve bölümlere sirayet etmiş değil, iki de personel etkilendi. Onlar da hastaneye kaldırıldı, sağlık durumlarında ciddiyet arz edecek bir durum yok. Dumandan etkilenenlerin kimlikleri belli değil" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.