Charlie Hebdo yine alçaklık peşinde

Charlie Hebdo yine alçaklık peşinde

​İslam düşmanı Fransız dergisi Charlie Hebdo, Hazreti Muhammed'i konu alan karikatürleri yeniden yayınlayacağını belirterek alçaklıklarını sürdüreceklerini gösterdi.

Müslümanları kışkırtan ve ağır tahrik içeren karikatürleriyle tanınan Fransız Charlie Hebdo dergisi, yine İslam'a saldırmaya hazırlanıyor.

Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed'i (sallallahu aleyhi vesellem) hedef alan alçak karikatürleri yayınladığı gerekçesiyle 2015 yılında uğradıkları silahlı bir eylemle gündeme gelen Charlie Hebdo, eyleme ilişkin görülecek duruşma öncesi açıklama yaptı ve aynı alçaklığı yine yapacaklarını söyledi.

Kouachi kardeşlerin Charlıe Hebdo eylemi

Fransa'nın başkenti Paris'te 7 Ocak 2015'te, Said ve Şerif Kouachi kardeşler Charlie Hebdo'nun binasını basarak 8'i gazeteci, 12 kişiyi öldürmüştü. Kouachi kardeşler eyleme gerekçe olarak derginin yayımladığı karikatürlerin "Hazreti Muhammed'e hakaret içermesini" göstermişti.

Eylemden iki gün sonra, polisler Kouachi kardeşlerin etrafını bir matbaada kuşattı. Aynı gün, Amedy Coulibaly adındaki bir kişi de bir Yahudi marketini bastı ve Kouachi kardeşlerin serbest bırakılmasını istedi. Amedy Coulibaly rehin aldığı 4 kişiyi öldürdü.

Polis operasyonunda hem Kouachi kardeşler hem de Coulibaly hayatını kaybetti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.