Charlie Hebdo yine Hz.Muhammed (sav) karikatürü ile çıkıyor

Charlie Hebdo yine Hz.Muhammed (sav) karikatürü ile çıkıyor

Fransa’da 7 ocakta Charlie Hebdo’ya yapılan baskında derginin yönetici ve çalışanlarından 12 kişinin ölümünün üzerinden kısa bir zaman geçmesine rağmen, bugün yayınlanacak olan yeni sayısının kapağında yine Hz.Muhammed’in (s.a.v) karikatürünün yer alacağı

Fransa’da 7 ocakta Charlie Hebdo’ya yapılan baskında derginin yönetici ve çalışanlarından 12 kişinin ölümünün üzerinden kısa bir zaman geçmesine rağmen,  derginin ressamlarından olan Renald Luzier yaptığı basın açıklamasında derginin Çarşamba günü yayınlanacak olan sayısının manşetinde Hz.Muhammed (s.a.v) karikatürü  yer alacağını açıkladı.

 

Manşette “affedildin” başlığı altındaki karikatürde İslam’ı temsil eden yeşil bir fon üzerinde,  Hz.Muhammed'in (s.a.v) gözünden bir damla yaş ve elinde “Ben Charlie’yim” yazılı bir pankart bulunuyor.

 

Dergi çalışanlarının düzenlediği basın toplantısında, yarınki sayının, Fransızca dışında İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Arapça ve Türkçe olarak basılacağı bildirildi.

 

Derginin basımı için uluslararası birçok gazeteden teklif geldiğinin belirtildiği toplantıda, basım izninin yalnızca Türkiye'den Cumhuriyet gazetesine İtalya'dan ise Il Fatto Quotidiano gazetesine verildiği kaydedildi.

 

Bu arada Charlie Hebdo'nun bugün basılacak olan ilk sayısının Türkiye'de de Türkçe olarak dağıtılacağı bildirildi.

 

Derginin yeni bir provokasyon yaptığı açıkca görünüyor, Fransızlar ve Fransa’daki Müslümanlar  bu olayı unutmaya çalışırken, derginin yaptığı son provokasyonla adeta bu olayın daha  da büyümesini istediği anlaşılıyor.

 

Derginin  bu olaydan önce batma aşamasına geldiği ve tiraj sayısının 60 binin altına düştüğü biliniyordu. Çıkacak olan yeni sayısının ise, Google arama motoru başta olmak üzere Yahudi kuruluşlar tarafından yapılan büyük miktarlardaki yardımlar sayesinde  3 milyon olacağı açıklandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.