CHP Seçim Barajı İçin Teklif Verecek

CHP Seçim Barajı İçin Teklif Verecek

CHP, bu hafta Salı günü TBMM`ye yüzde 102luk seçim barajının düşürülmesi için teklif verecek...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim barajının indirilmesi için salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi`ne (TBMM) teklif sunacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya`daki programın 2. gününde partinin il teşkilatı tarafından düzenlenen Halk Şöleni ve Rozet takma törenine katıldı. Cam Piramit`te düzenlenen törende konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a yüklendi. Türkiye`de özgürlük ve demokrasinin olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, bundan dolayı da barış ve huzurunda sağlanamayacağını ifade etti. CHP`nin barışı karşı olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "76 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Çocuklarının adını barış koyan hiç bir cumhuriyetçi barışa karşı değildir. Barış gelecekse hoş gelecek, sefa gelecek." dedi.

Barışın yolunun özgürlük ve demokrasiden geçtiğini belirten Kılıçdaroğlu, 12 Eylül askeri darbesinin getirdiği anayasayı savunanların ülkeye barışı getiremeyeceğini kaydetti. CHP`nin 12 Eylül Anayasa`sına karşı çıktıklarını belirten Kılıçdaroğlu, seçim yüzde 10`luk seçim barajını eleştirdi. Kılıçdaroğlu salondaki kalabalığa `Gelin yüzde 10 seçim barajını kaldıralım. Gelecekler mi? diye sordu. Partililer `Hayır` diye cevap verdi. Yüzde 10`luk seçim barajının kaldırılması için salı günü TBMM`ye teklif sunacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Salı günü yüzde 10 seçim barajının kaldırılması için meclise getireceğiz. Kim doğru, kim yalan, kim darbe yasasına karşı kim değil salı günü göreceğiz." şeklinde konuştu.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN, SEN SURİYE İÇİN TERÖRİST BAŞISIN"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a dış politika üzerinden yüklendi. Başbakan Erdoğan`ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed`i, ailecek ziyaret ettiğini, ortak bakanlar toplantı düzenlediğini, vizeleri kaldırdıklarını belirten Kılıçdaroğlu, bunlara kimsenin bir şey söylemediğini ve desteklediklerini kaydetti. Ancak Başbakan Erdoğan`ın Esed`i bir gece de düşman ilan ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Reyhanlı`nın sorumlusu Başbakandır. Herhalde bunun sorumlusu olarak Samsun`daki ayakkabı boyacısı, Antalya`daki büfeciyi mi bulacağız. Ülkeyi kim yönetiyorsa sorumlu odur. Recep Tayyip Erdoğan bu işin sorumlusudur. Ortaya çıkarmazsa katilidir. Bundan dolayı bana tazminat davası açmış. Beni parayla korkutacağını sanıyor. Beni paranla korkutamazsın sen. Her öldürülen yurttaşın hesabını soracağız. Reyhanlı`ya koruma ordusuyla gideceksin. Gitmiş orada millete rüşvet teklif ediyor. `Olayları unutun size para vereceğim.` diye. Sen halkı böyle mi kandırıyorsun? Sen Reyhanlı`yı bilmezsin. Sen oradaki halkın derdini, esnafın derdini bilmezsin." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan`ın terör örgütü elemanlarını yetiştirip Suriye`ye gönderdiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Sen orada terör örgütü elemanlarını yetiştirip Suriye`ye gönderen adamsın. Recep Tayyip Erdoğan sen Suriye için terörist başısın. Biliyorum şimdi diyecek ki tazminat davası açacağım. Açmazsan namertsin." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından partiye katılan bin 500 kişi adına temsili olarak 20 kişiye parti rozeti taktı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.