CHP Türkiye'yi yönetmeye hazır bir parti değil

CHP Türkiye'yi yönetmeye hazır bir parti değil

​Nusaybin'de kanaat önderleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve parti yöneticileriyle bir araya gelen AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, CHP'nin Türkiye'yi yönetmeye hazır olmadığını söyledi.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Mardin’in Nusaybin ilçesinde kanaat önderleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve parti yöneticileriyle AK Parti ilçe binasında bir araya geldi. Yapılan toplantıdan sonra şehit ailesi, hasta ziyareti ve ilçe merkezinde esnafı ziyaret etti.

AK Parti İlçe binasında yapılan toplantı İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel'in açılış konuşmasıyla başladı.

Daha sonra programa katılanlara hitap eden AK Parti Mardin Milletvekili Miroğlu, bölgede yaşanan sorunlara değindi. Miroğlu şöyle konuştu:

"Halk ve devlet arasındaki güven, güven bunalımları çok ayrı yerde duruyor. Ama siyaset kurumunun bu bölgede güven vermesi gerekiyor. STK'larımız ve aydınlarımız olacaksa AK Partinin bu yürüyüşünü, bölgedeki siyasi varlığını güçlendirmekten başka çaremiz yok. Bu zayıfladığı zaman ne olur? Haziran seçimlerinden sonra ne yaşadıysak inanın o olur. Hepimiz çok büyük bir endişeyle karşı karşıya kaldık. Bölge halkının yüzde 80'ini hatta AK Partililer bile HDP'nin barajı aşıp meclise gitmesini istiyordu. Bunun tek sebebi barış, huzur olsun artık çözümü dağlarda bomba koyarak aramasın, siyasetin kanallarını kullansın ve meclisin bütün imanlarını gücü oranında hayata geçirsin diye halk bu partinin mecliste temsil edilmesini istedi. Ama temsil edildikten sonra yaşadığımız şeyler, hemen çok güçlü şekilde çatışma ortamına girmiş, bu arkadaşların siyasetin güçlenmesi, demokrasi ve siyasetin sınırlarının genişlemesi, hak ve taleplerinin peşinde koşacak imkanlar yaratmamız bütün bunlar onların hiç bir şekilde gündeminde olmadı. Bugün Ortadoğu'da şunu görüyoruz. Geleceği Suriye'de ya da Irak'ta arayan hareket durumundalar. Biz burada doğduk burada büyüdük. Oradaki hadiseler tabi ki bizi ilgilendiriyor. Nerede yaşıyor olursak olsun Kürtlerin, Arapların eşit bir biçimde hak kullanmasını isteriz. Ama bizim asıl işimiz Türkiye'dir. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarıyız. Bizim bütün siyasi programlarımız burada yaşayan halkın talepleri doğrultusunda şekillendirmemiz gerekir."

Kanaat önderleri toplantısında AK Partinin bölgede yaptığı çalışmaları anlatan Miroğlu, önümüzde 2019 yılında seçimler olduğunu hatırlattı.

AK Partinin seçimlere şimdiden hazırladığını kaydeden Miroğlu, "2019 seçimlerinde bölgede AK Parti gücünde bir azalma olursa barış, huzur içinde yaşamak, ekonomik yatırımlar, istihdam, sağlık ve eğitim alanındaki yatırımlar inanın çok büyük zarar görecek. Siyasette çok güçlü olduğumuzu göstermemiz lazımdır. AK Partinin bölgedeki geleceğine ne olursunuz bir partinin siyasi çıkarları gibi bakmayın. AK Partinin bölgedeki siyasi varlığını böyle görmeyin. Siyasi varlığın devam etmesini şu an içerisinde bulunduğumuz huzurun barışın devam etmesi olarak görün." dedi.

2019 seçimlerinde CHP'nin iktidara gelmesine kimsenin itirazı olmayacağını söyleyen Miroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ama ben CHP'yi iyi gözleyen biri olarak tek parti dönemleri dahil neler yaptığını çok iyi bilen ve ona ait görüşleri olan biri olarak şunu söylüyorum. CHP Türkiye'yi yönetmeye hazır bir parti değil. Bu çok nettir. Hele Ortadoğu'daki bu kadar meselenin olduğu bu kadar bela bu kadar savaşın olduğu bir dönemde inanın yolunu bulamaz. Türkiye'ye mili ve ulusal bir strateji oluşturamaz. Ve maalesef çok kötü bir biçimde Türkiye ile yabancı güçler oynamaya devam eder. Bu oyunun sonunda üniter birliğimizi tehdit edecek duruma getirir. CHP'nin yöneteceği bir Türkiye, bölge yönetmesi kapasitesi ve kabiliyeti azalan bir Türkiye olur."

Toplantıdan sonra şehit ailesi, hasta ziyareti ve ilçe merkezinde esnafı ziyaret eden Miroğlu, Nusaybin'de yeni yapılan Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü binasında yaptığı incelemelerden sonra ilçeden ayrıldı.

İLKHA



















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler