CHP’li İBB’nin Kur’an-ı Kerim’i Türkçe okutmasına tepkiler dinmiyor

CHP’li İBB’nin Kur’an-ı Kerim’i Türkçe okutmasına tepkiler dinmiyor

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) düzenlediği sözde Şeb-i Arus töreninde ezanın ve Kur’an-ı Kerim’in Türkçe okutulmasına ve semazenlerin kadın-erkek birlikte sahne almalarına tepkiler sürüyor.

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, yaptığı açıklamada, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesinin İstanbul'da düzenlediği sözde Şeb-i Arus töreninde, Kur'an-ı Kerim’in Türkçe okunmasına ve kadınlarla erkeklerin birlikte sema yapmasına sert tepki gösterdi.

Cihan, İslam’ın mukaddes değerlerinin yasa ile koruma altına alınıp İslam’a, Peygambere ve Kur'an-ı Kerim’e dil uzatanların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Cihan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Mevlana Aşıkları Vakfı tarafından düzenlenen Mevlana’nın 747’nci gecesi münasebetiyle Şeb-i Arus etkinliklerinde yeni bir skandala imza atıldığını söyledi.

Cihan, “Kadın-erkek sema gösterisi yapılmasını ve Kur'an-ı Kerim’den Aşr-ı Şerifin Türkçe okunmasını ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımı Batman Diyanet-Sen Şube Başkanı olarak şiddetle kınıyorum. Tiyatro gösterisine benzer bu durum halkının yüzde 99’u Müslüman olan ülkemizde sergilenen bu çağdışı maksatlı menfur ve iğrenç senaryo Yüce Kitabımıza yapılan büyük bir saygısızlıktır, haddini bilmemezliktir. Kabul edilemez bir vahşettir.” dedi.

“Batı zihniyeti uğruna binlerce alimi astılar”

İslam’ın mukaddes değerlerine ve Müslümanlara saldırı görevini üstlenen bu çirkin ve din düşmanı karanlık zihniyetin tarihinde onlarca Müslüman’ı inancı yüzünden idam ettiğini veya cezaevine koyduğunu vurgulayan Cihan şöyle devam etti:

“Milli mücadele döneminde dahi vermediğimiz kayıpları o gereksiz Batı zihniyeti uğruna binlerce alimi astılar. İnananlar şapka takmadıkları için asıldı. Müslümanlar onların bu dinsiz düzenlerine karşı çıktığı için hain ilan edilip, yok edildi. Kur'an okumak yasaktı. Kur'an öğreten ihbar edilince altı ay hapis yatardı. Halk gizlice dağlarda, mağaralarda ve ahırlarda Kur’an öğrenirdi. Hac ibadeti yasaklandı. Ezan yasaklandı. 1932 tarihinden 1950 tarihine kadar 18 yıl boyunca ezan Türkçe okundu. Halkı fakirleştirdiler. Her tarafa heykel diktirdiler.”

“Zalimlere karşı hakkı savunmak, korkmadan hareket etmek Müslüman’ın ahlakıdır”

Münker şeylerin yayılmasına engel olmaya çalışmanın cihad olduğuna işaret eden Cihan, “Hakkın hatırını her şeyin üstünde tutmak ve hak sözü söylemek konusunda ibadetlerimize fesat karıştıran zalimlere karşı hakkı savunmak, korkmadan hareket etmek Müslüman’ın ahlakıdır. Bugün lüks ve konforlu bir hayat yaşayan, başkasının dünyası için ahiret hayatını satan, sıkışınca yalan söyleyebilen, dara düşünce faiz yiyebilen, yeri gelince haram yemekten çekinmeyen, ithal mal gibi dış görünüşü muhteşem, direnci, dayanıklığı, ahlaki etkisi düşük Batı güdümlü bir Müslümanlık anlayışına teslim olmuş bir nesil türemiştir.” ifadelerini kullandı.

“İslam’a, Peygambere ve Kur'an-a dil uzatanlar en ağır şekilde cezalandırılmalı”

Müminlerin Resulullah’ın sünnetinden taviz vermemeleri gerektiğini ifade eden Cihan, “Tasarruftan, sabırdan, şükürden, mütevazilikten ve Peygamber Efendimizin açlıktan karnına taş bağladığından bahseden sözde dava adamları müminleri uyutmaya çalışmaktadırlar. Müminler Allah’ın dinine sahip çıkmalıdır. Devleti yönetenler duyarlı olmalıdırlar. İslam’ın mukaddes değerleri yasa ile koruma altına alınmalı ve İslam’a, Peygambere ve Kur'an-ı Kerim’e dil uzatanlar en ağır bir şekilde cezalandırılmalıdır. Yıllar boyunca Müslüman halkımıza kan kusturan, dini değerlere savaş açan yasakçı zihniyetin hala halkın karşısına çıkarak ülkenin yönetimine talip olması izahı zor bir gerçektir. Halkımız buna müsaade etmeyecektir. Diyanet-Sen olarak bu zihniyeti lanetliyor, karşısında olduğumuzu bildiriyoruz.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler