CHP'li Nilüfer Belediyesinden tango rezaleti

CHP'li Nilüfer Belediyesinden tango rezaleti

CHP'li Nilüfer Belediyesinin kültür sanat adı altında tangoya olan ilgisi devam ediyor. CHP'li Belediye toplumda tangonun yayılması için Arjantin'den getirdiği tango ustalarıyla ücretsiz tango dersi de veriyor.

BURSA - 19.yüzyılın sonlarında farklı kültürlerin etkileşimi ile Arjantin'de doğan ve dansla gelişen bir müzik tarzı olarak bilinen tangoya CHP'li Nilüfer Belediyesinin ilgisi dikkat çekmeye devam ediyor.

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl 5.'si düzenlenecek olan Tango festivali start aldı. Festival kapsamında Nilüfer Belediyesi, tangonun anavatanı Arjantin'nden sanatçı getirecek. Arjantin'den Cecilia Garcia ve Serkan Gökçesu hem gösteri yapacak hem de ücretsiz ders verecek.

İki gün sürecek olan Tango Festivali, Nazım Hikmet Kültürevi'nde düzenlenen açılış kokteyli ile başladı. Kokteyle katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey açılış konuşması yaptı. Nilüfer'de kültür-sanatın hiç bitmeyeceğini dile getiren Bozbey, "Nilüfer'de, sanatın pek çok alanında etkinlikler yapmamıza rağmen, daha çoğunun, daha fazlasının istenir olmasını sağladık. İnanıyorum ki, biz Nilüfer'de, bir kültür-sanat bilinci oluşturduk." dedi.

Konuşmanın ardından sunulan tango gösterisinde Belediye Başkanı Bozbeyin'de eşlik ettiği görüldü. (Veysi Siyah - İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler