CHP'li Sağlar'a tepkiler sürüyor

CHP'li Sağlar'a tepkiler sürüyor

​DEVA Partisi Diyarbakır Kayapınar İlçe Başkanı Avukat Mehmet Oruç, CHP'li Fikri Sağlar'ın başörtülü hâkimlere yönelik sarf ettiği sözleri 28 Şubat'ı hatırlattığını söyledi.

Oruç, Türkiye'nin kutuplaşmadan uzak yeni bir döneme geçişini arzulayan herkesin Fikri Sağlar'ın başörtülü insanlara yönelik kullandığı ifadeleri kınaması gerektiğini belirtti.

Oruç, "Başörtü yasaklarını değil getirmek hala konuşuyor olmak bile bu yüz yılda utanç vesilesidir." dedi.

Oruç, "Bu ülkede başörtülü hakim de olabilir, miletvekilide olabilir ve cumhurbaşkanı da olabileceğini hatırlatan Oruç, "Bu tartışmaları iki taraflı şekilde sürdürmek zorunluluk haline gelmiştir. bazıları için Bu iki taraf birbirinden beslenen iki düşman kardeştir. Biri olmazsa diğeri de yok olmaya mecbur hale gelmiştir. Toplumun hangi kesiminden olursa olsun ayrımcılığa tahammülümüz yoktur. " şeklinde konuştu.

Oruç, şunları söyledi:

"Geriye dönüş olmayacak, artık kimse Türkiye'yi tekrar 28 Şubat 'lara, 27 Mayıs'lara, 12 Eylül'lere götüremeyecektir. 28 Şubat zorbalığı ideolojik bir tahakkümdür. Bu günde milletimiz keyfi tahakküme, zorbalığa, ve yoksulluğa mahkum edilmiştir. Tek tip toplum talebi kimden gelirse gelsin her türlü zorbalığın karşısıda cesaretle dik duracacız."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler