CHP'nin Camilere olan alerjisinde gelinen son nokta video

CHP'nin Camilere olan alerjisinde gelinen son nokta video

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Demirci köyünde 700 yıllık camii CHP'li belediye tarafından çocuk kütüphanesine çevrildi.

BURSA- Bursa'nın Demirci köyünde bulunan ve Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin küçük oğlu Alaaddin Bey tarafından yaptırılan Demirci Camii, Nilüfer Belediyesi tarafından 2011 yılında restore edilip çocuk kütüphanesine dönüştürüldü. Olaya tepki gösteren halk yetkililerin harekete geçmesini istedi.

 

Kütüphane yetkilisi Nurçin Kasapoğlu, kütüphaneye çevrilen Caminin Osmanlının ilk dönemlerinde yapıldığını söyledi.Süsleme ve yazıların orijinalliğinin korunduğunu söyleyen Kasapoğlu, sadece restorasyon yapıldığını ve halkın görüşlerinin alındığını iddia etti.

 

Konuyla ilgili görüştüğümüz Demirci köyü sakinleri ise, bu durumdan rahatsız olduklarını ve hiçbir şekilde köy halkına danışılmadan caminin bu hale getirildiğini söylediler. Halk, 700 yıllık tarihi caminin biran önce eski haline çevrilmesini istediler.

 

Camiiyi yaptıran ecdadımızın Kemikleri sızlıyor
Köyün sakinlerinden Seyfi Genç konuyla ilgili tepkisini şöyle dile getirdi: "Osman Gazi'nin küçük oğlu Alaaddin Bey tarafından yaptırılan caminin aslına dönmesi için yetkililer biran önce harekete geçmelidir. İnsanlar bu mübarek mekana nasıl olur da ayaklarındaki necasetlerle girebilirler. Bu camiyi yaptıranların şimdi kemikleri sızlıyordur . Koskoca köyde boş arazi mi yoktu kütüphane olacak bina mı yoktu ecdadımızın yaptırdığı camileri kütüphaneye çeviriyorlar."

 

Tarihi camiinin aslına uygun bir şekilde restore edilmediğini dile getiren köyün sakinlerinden Hüsnü Engin, "Bu konuda yetkililerin harekete geçmesini istiyoruz ve caminin aslına uygun bir şekilde tekrar camii olarak ibadete açılmasını istiyoruz."dedi.

 

Köy halkı olarak toplanıp biran önce imza kampanyası başlatmalıyız
Metin Özmer ise, "Halka sorulmadan bu hale gelen caminin, köy halkı olarak toplanıp biran önce imza kampanyası başlatmalıyız ve camimizin tekrar ibadete açılması için elimizden ne geliyorsa yapmak zorundayız."şeklinde konuştu.

 

Demirci köyünün yerlilerinden ve eski muhtarlarından olan Mustafa Bayram da "Biz bu durumdan çok rahatsız oluyoruz ve caminin kütüphane olarak kullanılmasından memnun değiliz. Bu işi yapanlar bunun vebalini çekerler."ifadelerini kullandı.

Atalarımızın camii olarak yaptığı yerde namaz kılmak istiyoruz
"Ben doğduğumdan beri burada yaşıyorum ve yıllardır burayı camii olarak kullanıyoruz." diyen 83 yaşındaki Hüseyin Altın da "Atalarımızn camii olarak yaptığı yerde namaz kılmak istiyoruz.Buna hiç birimiz razı olmadı. Bunu yapanlardan ve bu yapılandan memnun değiliz."dedi(Zeki Aras-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler