CHP'nin Filistin afişi alay konusu oldu

CHP'nin Filistin afişi alay konusu oldu

​CHP'nin yanlışlarla dolu skandal Filistin afişi sosyal medyada alay konusu oldu.

Müslümanların Filistin konusundaki hassasiyetini seçim malzemesi yapmaya çalışan CHP'nin, yanlışlarla dolu skandal Filistin afişi büyük gaflara imza attı. CHP'nin bu afişi başta sosyal medya olmak üzere bir çok TV ve haber sitelerinde alay konusu oldu.

Filistin'e destek amaçlı hazırlanan afişte Mustafa Kemal'e ait olduğu iddia edilen, "Kabe'nin tek taşına dokunulursa bütün ordumu gönderirim" sözü yer alıyor.

Müslümanların her gün namaz kılmak için yüzünü döndüğü Kabe'yi, Filistin'deymiş gibi gösteren CHP afişinde Filistin bayrağı diye afişe konulan bayrak da Ürdün bayrağı.

Afişin altında yer alan "Filistin halkı yanlız değil, kahrolsun emperyalizm" sözü her ne kadar doğru da olsa, işgal rejiminin siyonist  düşünceyle anıldığı göz önünde bulundurulduğunda "Kahrolsun siyonizm" sloganı daha uygun düşerdi.

Afişteki bir diğer hata ise "yanlız" kelimesinde yer alıyor çünkü bu kelimenin doğru yazımı "yalnız" şeklinde olmalı. (Fırat Arslan- İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.