Çiftçilere arılı kovan dağıtıldı

Çiftçilere arılı kovan dağıtıldı

Batman’ın Hasankeyf ilçesine bağlı köylerdeki çiftçilere 200 arılı kovan ve arı malzemesi dağıtımı yapıldı.

Gap Kırsal Kalkınma Programı kapsamında Batman’ın antik kent Hasankeyf ilçesine bağlı köylerdeki 10 çiftçiye toplamda 200 arılı kovan ve arı malzemesi dağıtımı yapıldı.

Gap Kırsal Kalkınma Programı kapsamında; Hasankeyf ilçesine bağlı Soğucak (Kaniyamazın), Büyükdere (Girkebir) ve Akalin (Aline) köylerine yüzde 70 hibe ve yüzde 30 çiftçi katkısı olacak şekilde 10 yetiştiriciye, kişi başına 20 arılı kovan ve arı yetiştiriciliğinde kullanılacak malzemeler olmak üzere toplam 200 arılı kovan ve arı malzemesi dağıtımı yapıldı.

Hasankeyf İlçe Kaymakamlığından yapılan açıklamada, daha önceden projeden faydalananlara arı yetiştiriciliği ile ilgili eğitimler verildiği belirtilerek, Hasankeyf  Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından arı yetiştiricilerine teknik destek verildiği kaydedildi.

Çiftçilere antepfıstığı için tel örgü ve demir direkler dağıtıldı

Ayrıca Hasankeyf İlçe Kaymakamlığı, Gap Kırsal Kalkınma Programı kapsamında; Hasankeyf merkez ve köylerinde toplam  yüzde 70 hibe, yüzde 30 çiftçi katkısı olacak şekilde toplam 70 çiftçiye, 950 dekarlık alanda Antepfıstığı fidanı ve İhata Malzemesi projesi Gap İdaresine  sunulduğu ve projenin Gap İdaresince kabul edildiği bildirildi. Çiftçilere antepfıstığı çöğürü dağıtıldığı ifade edilen açıklamada, çiftçilere çevre ihata malzemelerinin de teslim edildiği belirtildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce gerek bahçe tesisi, gerekse fıstık yetiştiriciliği konularında çiftçilere gerekli teknik bilgilerin verildiği vurgulanan açıklamada, projeden faydalanan çiftçilere ayrıca sertifikalı fidan desteği de verileceği belirtildi. (İLKHA) 










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.