Çin, ABD’nin Chengdu'daki konsolosluğunu kapattı

Çin, ABD’nin Chengdu'daki konsolosluğunu kapattı

​Çin, ABD'ye misilleme olarak Chengdu şehrindeki ABD Konsolosluğu’nu kapatma işlemi resmen gerçekleşti.

ABD’nin Houston’daki Çin Konsolosluğu’nu kapatma kararının ardından Çin, Chengdu’daki ABD Konsolosluk binasını devraldı.

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Çinli yetkililerin sabah saat 10.00'da konsolosluk binasına girerek binayı teslim aldıkları belirtildi.

Çin’deki ABD Büyükelçiliği Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Chengdu’daki ABD Konsolosluğu, 1985 yılından beri Sincan, Yunnan, Guizhou, Chongqing ve Tibet’teki insanlarla Amerikalılar arasındaki karşılıklı anlayışı gururla destekliyordu. Sizleri daima özleyeceğiz." ifadelerine yer verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı da konuya ilişkin yaptığı, "Çin Komünist Partisi’nin kararından üzüntü duyuyoruz. Çin’deki diğer temsilciliklerimiz aracılığıyla bu önemli bölgedeki insanlara ulaşmak için çaba sarf etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

ABD, Houston’daki Çin konsolosluk binasının 72 saat içerisinde boşaltılmasını istemişti. Çin de bun misilleme olarak ABD’ye Chengdu şehrindeki konsolosluk binasının boşaltılması için 72 saat süre tanımıştı.

Chengdu’daki konsolosluk binası 1985 yılında açılmış ve içeride 200 personel çalışıyordu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.