Çin: ABD'ye karşı İran-Irak bloğuna destek vereceğiz

Çin: ABD'ye karşı İran-Irak bloğuna destek vereceğiz

Irak hükümetinin ABD unsurlarını ülkeden çıkarmak istemesine Çin'den destek geldi. Çin'in Bağdat Büyükelçisi, Irak hükümetini desteklemeye devam edeceklerini duyurdu.

Irak'ın ABD'yi ülkede istememesi üzerine Trump, Irak'ı açık açık tehdit etmişti. Irak da bu tehdide Çin ile cevap verdi. Ayrıca Çin'in Bağdat Büyükelçisi, Irak hükümetini desteklemeye devam edeceklerini ve Irak'ın yeniden imarına katkıda bulunacaklarını söyledi.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Çin'in Bağdat Büyükelçisi Zhang Tao ile başkentteki Başbakanlık Konutu'nda görüştü. Görüşme sonrası Abdulmehdi, "Çin ile yaptığımız anlaşmayı tereddütsüz olarak uygulayacağız." dedi.

Abdulmehdi, Irak ve Çin ilişkilerine dair, "Çin, önemli ve güçlü bir ortağımız. Çin ile anlaşmak artık kamuoyu meselesi oldu. Halkımız bunun önemini açık şekilde idrak ediyor. Çin ile yaptığımız anlaşmayı tereddütsüz olarak uygulayacağız. Çin'in de bizi uluslararası mahfillerde desteklemesini bekliyoruz. Çin, tüm Iraklıların dostu olarak kalacak." dedi.

Çin Büyükelçisi de Irak hükümetini desteklemeye devam edeceklerini ve ülkenin yeniden imarına katkıda bulunacaklarını söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.