Çin, Corona virüse karşı ilk aşının klinik çalışmalarına başlanılmasına izin verdi

Çin, Corona virüse karşı ilk aşının klinik çalışmalarına başlanılmasına izin verdi

Akademisyen Chen Wei'nin aşısının önceki çalışmalarda etkili ve güvenli olduğu tespit edildi.

Çinli yetkililer, yeni tip Corona virüsün neden olduğu hastalık için ilk aşının klinik çalışmalarının başlatılmasına izin verdiler. 

Çin Merkez Televizyonunun bildirdiğine göre, dün yerel saatle 20: 18'de akademisyen Chen Wei liderliğindeki bir grup araştırmacı, klinik denemelere başlama izni aldı. Chen Wei'nin aşısının test sırasında etkili ve güvenli olduğu tespit edildi.

26 Ocak'ta Chen Wei ve araştırma ekibi, Corona virüsün kaynağını belirlemek, neden olduğu hastalığı incelemek ve salgını tedavi etmek ve bunlara karşı koymak ve yöntemler geliştirmek için Wuhan'a geldi. 

Chen Wei, Wuhan Laboratuvarı'nda en yüksek biyolojik koruma düzeyine (BSL-4) sahip bir araştırmacı ekibine liderlik ediyor. Bu, Çin'de en tehlikeli bakteri, virüs ve diğer mikroorganizmalarla çalışabilen tek kurum.

Daha önce, Çin Tıbbi Bilimler Akademisi Laboratuar Hayvanları Araştırma Enstitüsü'nde bir araştırmacı olan Qin Chuan, Çin'in şimdiye kadar bazılarının hayvanlarda - transgenik fareler ve makaklarda- etkili olduğu gösterilen 8 yeni tip Corona virüs aşısı geliştirdiğini belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.