Çin hükümetinin Coronavirüs salgınını 6 gün boyunca gizlediği iddia edildi

Çin hükümetinin Coronavirüs salgınını 6 gün boyunca gizlediği iddia edildi

Çin hükümetinin salgının ilk görüldüğü kritik günlerde kamuoyunu bilgilendirmediği ve virüsün bu süreçte daha fazla yayıldığı ortaya çıktı.

AP haber ajansının elde ettiği iç yazışmalar ve analistlerin Çin verilerini baz alarak yaptıkları değerlendirmelere göre Çin hükümeti, ciddi bir salgına dönüşecek yeni tip Coronavirus ile karşı karşıya kaldıklarını saptadıktan 6 gün sonra halkı bilgilendirdi.

AP'nin "Çin, kilit 6 günde pandemiye karşı halkı uyarmadı" başlıklı haberinde Çinli yetkililerin 14 Ocak'ta "virüsün ciddi bir pandemi haline gelebileceği" uyarısı yapmasına rağmen Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in halkı uyarmak için 20 Ocak'a kadar beklediğine işaret edildi. Haberde, "Elimize geçen belgeler ve geriye dönük değerlendirmeler yapan uzmanların görüşlerine göre, Çin yönetiminin yaklaşık bir haftalık sessizliği boyunca 3 bin kişi enfekte olmuştu." denildi.

Haberde, yapılan araştırmaların Çin halkının uyarılması, sosyal mesafe, maske takılması ve seyahat kısıtlamaları gibi adımların bir hafta daha erken atılması durumunda, vakaların üçte bir oranında daha az olabileceğini ortaya koyduğu anımsatıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.