Çin: İran silah ambargosunun uzatılmasına karşıyız

Çin: İran silah ambargosunun uzatılmasına karşıyız

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcü Cao Li Cian, İran silah ambargosunun uzatılmasına karşı olduklarını vurguladı.

Cian yaptığı açıklamada, “Çin, 2015 yılında imzalanan Nükleer Anlaşma temelinde ABD'nin BM Güvenlik Konseyi'ne baskı uygulayarak İran silah ambargosunun uzatılmasına karşıdır” yanıtını verdi.

ABD'nin İran silah ambargosunun uzatılması için BM Güvenlik Konseyi'nde her türlü zorbalığına karşı çıktıklarının altını çizen Cian, “Bu ambargonun kaldırılması ile ilgili anlaşmalara herkes saygı göstermeli ve herkes bu anlaşmaların içeriğine uyum sağlamalıdır. Silah ambargosunun kaldırılması dahil BM Güvenlik Konseyi'nin bütün kararları etkili şekilde hayata geçirilmelidir” ifadesini kullandı.

İran'ın BM Daimi Temsilcisi Mecid Taht-ı Revançı de ABD'nin İran silah ambargosunu uzatmaya çalışmasının BM Güvenlik Konseyi 2231 sayılı kararı ile Nükleer Anlaşma'ya tamamen aykırı olduğunu belirterek, 'ABD'liler BM Güvenlik Konseyi'nde bir kez daha dünyanın Nükleer Anlaşma'yı ve BMGK 2231 sayılı kararı desteklediğini duyacaklar' dedi.

BM Güvenlik Konseyi, BM Genel Sekreteri'nin 2231 sayılı kararın son durumuyla ilgili 9. raporunu incelemek amacıyla bu akşam video konferans yoluyla toplantı düzenleyecek.

Bu toplantıya Dışişleri Bakanı Zarif de katılacak.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.