Çin, Kore Yarımadası'ndaki üst düzey diyaloğu destekliyor

Çin, Kore Yarımadası'ndaki üst düzey diyaloğu destekliyor

Kuzey Kore (KDHC) ile Güney Kore'nin (KC) 9 Ocak günü Panmunjom'da üst düzey bir görüşme gerçekleştireceği açıklandı. Çin'den diyaloğa destek açıklaması geldi.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Güney Kore'nin Kuzey Kore'ye sunduğu 9 Ocak'ta Panmunjom'da üst düzey bir görüşme gerçekleştirilmesi teklifinin kabul edildiği ifade edildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang başkent Beijing'deki olağan basın toplantısında, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Geng Shuang, Çin'in, Güney Kore ile Kuzey Kore'nin ilişkileri iyileştirmek için karşılıklı olarak attığı adımları memnuniyetle karşıladığını söyledi.

İki ülkenin çabalarını desteklediklerini belirten Geng, uluslarası topluma da atılan adımları destekleme çağrısı yaptı. Geng, ortak çabayla, gerginliği yumuşatan, karşılıklı siyasi güveni arttıran ve iki ülke arasında müzakere başlatan verimli bir yol bulmasını istediklerini ifade etti.

Geng, Çin'in Kore Yarımadası'ndaki sorunların çözümünde yapıcı rol oynadığını vurgulayarak, sorunlarının en hassas döneminde soğukkkanlılık çağrısı yaptığını ve barışçıl görüşmeleri ilerletmek için çaba harcadığını kaydetti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.