Çin: Kuzey Kore-ABD arasında diyalog kurulmalı

Çin: Kuzey Kore-ABD arasında diyalog kurulmalı

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, Kore Yarımadası sorununu çözmek için ABD ile Kuzey Kore arasında diyalog kurulmasının zorunlu olduğunu söyledi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, basın toplantısında, Kore Yarımadası sorununu çözümüne dair değerlendirmelerde bulundu.

Kuzey Kore ve Güney Kore arasındaki ilişkilerin iyileşmesi ve mevcut yumuşama eğiliminin korunması için tarafların çaba göstermesi gerektiğini dile getiren Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, sorunun çözümü için ABD ile Kuzey Kore arasında diyalog kurulmasının zorunlu olduğunu söyledi.

Sözcü, "Kore Yarımadası sorununa diyalog yoluyla barışçıl çözüm getirilmesi için Kuzey Kore ve ABD'nin aktif adımlarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Çinli sözcü Kuzey Kore'nin, savaşın ayırdığı aileleri buluşturmak için yürüttüğü çalışmalarla ilgili olarak ise bölgenin yakın komşusu olan Çin'in, daima Güney ve Kuzey taraflarının ilişkilerini diyalog yoluyla düzeltmelerini desteklediğini kaydetti.

Sözcü, Çin'in taraflardan ikili ilişkilerin iyileştirilmesi, bölgesel barış ve istikrarın korunması için ele geçen fırsatları kaçırmayarak diyalog ve işbirliğini sürdürmelerini istediğini belirtti.

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.