Çin: Tayvan, Çin'in ayrılmaz bir parçasıdır

Çin: Tayvan, Çin'in ayrılmaz bir parçasıdır

Çin Dışişleri Bakanlığı, Tayvan’daki seçimlere ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Adadaki iç durum nasıl değişirse değişsin, dünyada sadece bir tane Çin, Tayvan’ın da Çin’in ayrılmaz parçası olduğu temel gerçeği değişmeyecektir." denildi.

Tayvan'ın Çin'in iç işleri olduğu belirtilen açıklamada, "Tayvan adasında iç durum nasıl değişirse değişsin, dünyada sadece bir tane Çin, Tayvan'ın da Çin'in ayrılmaz parçası olduğu temel gerçeği değişmeyecek." ifadelerine yer verildi.

Çin'in, Tayvan'a yönelik genel politikasının değişmeyeceği belirtilerek, "Barışçıl birleşme, bir ülke iki sistem temel politikası ve tek Çin ilkesinde ısrar ediyoruz. Ulusal egemenlik, toprak bütünlüğünü kararlılıkla koruyacağız." değerlendirmesinde bulunuldu.

Demokrat İlerici Parti (DPP) adayı Tsai Ing-wen, 19 milyondan fazla seçmenin sandık başına gittiği 15. Dönem Başkanlık ve 10. Dönem Milletvekili Seçimlerinde, oyların yüzde 57,13'ünü alarak ipi göğüslemişti.

DPP Başkanı Tsai Ing-wen 2016'daki seçimde oyların yüzde 56,12'sini alarak liderliği kazanmıştı. Tsai'ın en yakın rakibi Çin Milliyetçi Partisi adayı Eric Chu ise oyların yüzde 31,04'ünü almıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler