Çınar Belediyesinin ağaç katliamı uydudan ispatlandı

Çınar Belediyesinin ağaç katliamı uydudan ispatlandı

Çınar Belediyesinin, yeni yapılan park alanındaki en az 50 yıllık ağaçlık bölgenin talan edilişini gösteren uydu görüntüleri ortaya çıktı.

DİYARBAKIR-En az 50 yıllık bahçe alanın büyük emekler sarf edilerek yetiştirilen ağaçları, dışarıdan gelecek zararlara karşı sürekli bekçisi olan bu yeşil alanın BDP'li Çınar Belediyesi tarafından talan edildiğini gösteren uydudan çekilmiş fotoğraflar ortaya çıktı.

Yaklaşık 1 Kilometre yukarıdan uydu üzerinden çekilen ve 09.09.2004 tarihine ait fotoğraf ile 25.06.2013 tarihine ait fotoğraflar yan yana bırakıldığında ağaçlık alanın ne hale geldiği rahatlıkla fark ediliyor.

Uydudan çekilen en son fotoğraf 25.06.2013 tarihine ait. Fakat şu an o tarihte çekilen fotoğraftaki ağaçlarda yerinde yok. En son çekilen fotoğrafla karşılaştırıldığında ağaç katliamı açıkça görülüyor.

Harita-kadastro teknikerinin uydu üzerinden ölçtüğü alan yaklaşık olarak 22.500 metrekare (22,5 dönüm). Yeşil alanda binlerce ağaç bulunuyor. Fakat yeşil alanda katledilen binlerce ağaçtan geriye sadece birkaç ağaç kaldı.

Belediye bir yandan yeni yaptığı yeşil alan-park için milyarlarca TL harcarken, diğer taraftan büyük emekler sarf edilerek yetiştirilmiş en 50 yaşındaki ağaçları katletti.

Yerinden sökülen ağaçların bir kenara atıldığı, başka yerlere dikilmediği iddia edilmişti.

Hatırlanacağı üzere Gezi Parkı olayları, BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder tarafından desteklenmiş ve kamuoyunda tepki almıştı. Önder ağaçların kesildiğini iddia ederek iş makinesinin önüne atlamış ve çalışmalara engel olmuştu.

Konu ile ilgili ilk haber için tıklayınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum